Ny utmaning väntar Gulsvart – flera spelare tillbaka

Kommer Gullringen vända den negativa trenden och ta hem tre efterlängtade poäng? Mycket tyder på det. Anledning: de möter särklassiga jumbon Ölmstad på Gullemon. Dessutom är flera spelare tillbaka i gulsvart, bland annat skadedrabbade nyckelspelaren Rasmus Bexell.

Rasmus Bexell är en av spelarna som är tillbaka när jumbon Ölmstad besöker Gullemon.

Rasmus Bexell är en av spelarna som är tillbaka när jumbon Ölmstad besöker Gullemon.

Foto: Viggo Lindersson

Fotboll2024-06-12 11:00

Med fyra förluster i rad ligger gulsvart nu på en åttondeplacering, något många inte förväntade sig i början av säsongen.

För att Gullringens GOIF ska kunna slåss om toppstriden i division 4, kommer en seger vara otroligt viktigt.

– Vi har snackat om hur läget ser ut i laget och vi gör vårt bästa för att vända den negativa trenden, säger Daniel Wernersson.

Från senaste matchen var det många ordinarie spelare som inte fanns med i truppen. Nu kan Gullringenfansen pusta ut då flera spelare finns tillgängliga igen.

– Både Melker Johansson och Rasmus Bexell har gjort ett antal träningar och ser helt återställda ut. Vi har inte tagit ut startelvan än, men de kan självklart spela från start om det behövs.

Samma gäller Ola Lindblom, lagets spelande tränare som var avstängd i mötet mot Assyriska. Även Alexander Svartz kommer vara med som missade förgående match på grund av jobb.

Hur ser skadeläget ut för Olle Eriksson och Herman Lynbech?

– Olle kommer nog inte spela förrän höstsäsongen drar igång. Han drog baksida lår i senaste matchen och kommer behöva köra rehab för att återhämta sig. Herman fortsätter att ha problem med sitt knä, så vi tar det vecka för vecka och hoppas han kommer tillbaka så snart som möjligt.

Emil Tapper var tvungen att åka med ambulans i förra matchen. Hur är det med honom?

– Just nu är läget stabilt med Emil. Hans värden såg bra ut under besöket på sjukhuset och han var med på senaste träningen vid sidan av så grabbarna inte behövde oroa sig för mycket.

Ölmstad då? På förhand är det en motståndare som Gullringen bara ska besegra. Faktum är att de fortfarande inte har tagit en enda poäng, på nio spelade matcher. Lägg därtill en målskillnad som är brutalt dålig: 4–52. Då förstår ni. Allt annat än en trepoängare in på kontot vore en kraftig missräkning för Gullringen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!