Gulsvarta tårar när VIF tog silver • Föll klart i finalen

Sagan tog slut i finalen för Vimmerby IF P13. Rödeby AIF visade sig vara ett för tufft hinder. "Grabbarna gör en jättefin turnering", säger VIF-ledaren John Lindström efter 3–0-förlusten.

Vimmerby IF föll tungt i finalen mot Rödeby IF.

Vimmerby IF föll tungt i finalen mot Rödeby IF.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-07-27 18:34

Rödeby tog ett grepp om matchen tidigt. Det dröjde nämligen inte många minuter förrän det blåvita hade tagit ledningen.

I den andra halvleken utökades ledningen två gånger om. Rödeby segrade med 3–0 och kan därmed titulera sig som vinnare av Bullerby Cup 2024.

Samtidigt som bucklan lyftes av RAIF-kaptenen rann tårarna ned för VIF-grabbarnas kinder.

Men även om det "bara" blev en silverpeng under lördagen kan laget självklart känna en stolthet över turneringen, vilket ledaren John Lindström håller med om.

– Det var en jämn match. Vi lurades in i att slå för mycket långbollar och blev lite stressade efter att de gör 1–0. Men grabbarna gör en jättefin match och en jättefin turnering. Det är besvikelse idag, imorgon är de förhoppningsvis nöjda och på sikt hoppas jag de är riktigt nöjda.

undefined
Uppgivna VIF-spelare efter finalförlusten.
undefined
Det sista målet kom från straffpunkten. Och det var minst sagt på spiken i kistan.

VIF slog just Rödeby i första gruppspelsmatchen med 6–3.

– I den matchen gick vi upp till 4–0 ganska tidigt, och då vann vi andrabollarna framförallt. Sen är det en lång turnering, vi hade mindre ork och grabbarna har ju i princip sprungit ett maraton dessa dagar. Det är fantastiskt jobbat av allihopa.

Det var såklart svårtröstade spelare efter nederlaget.

– Det blir alltid känslor, oavsett om man vinner eller förlorar. Det är bra att de får träna på det. Det blir en anspänning i en final med mycket folk som kollar, och det är också bra att träna på. Det blir en erfaranhet rikare. Många av de är vinnarskallar, och det är helt okej att gråta. Det får även grabbar göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!