Lättnad och glädje över säkrat kontrakt för VIF

Lättnad och glädje. Efter 4–1 borta mot Västerviks FF kunde Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson till slut pusta ut. "Det här var väldigt skönt. Det känns bra att hänga kvar i serien med ett lag som man tagit upp", sa han.

Vimmerby IF säkrade nytt kontrakt i trean via seger med 4-1 borta mot Västervik. Här firar laget Rickard Thuressons 3-1-mål.

Vimmerby IF säkrade nytt kontrakt i trean via seger med 4-1 borta mot Västervik. Här firar laget Rickard Thuressons 3-1-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-01 18:59

VIF fick chansen att säkra nytt kontrakt i trean efter att Lindö tappat poäng tidigare i helgen. Vimmerbyspelarna visade tidigt att de var betydligt hungrigare än sina motståndare i Västervik som inte hade något att spela för egentligen.

– Vi gjorde det bra från start och skapade lägen direkt, sa Gunnarsson som fick se Ahmed Tarabeih göra 1–0 efter 20 minuter.

Den här gången fick den effektive kantspringaren en annan roll centralt på mittfältet och det gav utdelning.

– Han hade lite av en fri roll där och var som vanligt mest över hela planen och tog hemjobbet när det krävdes. Det var kul att Ahmed fick göra målet.

undefined
Ahmed Tarabeih gick in på en ny position som offensiv mittfältare och gjorde det riktigt bra.

Tio minuter senare kom kvitteringen till 1–1. Västervik fick sin första chans efter en snabb spelvändning. Vimmerbys målvakt Gustaf Johansson kom ut fel på en boll i straffområdet och fällde sin motståndare. Det blev straff, men bara gult kort. Albin Kito var säker från straffpunkten.

– Målet ställde till det lite. Vår offensiv kom av sig och det fanns ett litet moment av oro.

Efter att Gunnarsson fått chansen att samla sitt manskap i halvtid kom VIF ut starkt i andra. Haris Dreco tryckte in 2–1 med sitt tolfte mål för säsongen. Knappt tio minuter senare kom även 3–1. Tomislav Jakesevic slog en hörna där Rickard Thuresson mötte upp perfekt med pannan och skarvade in bollen i mål.

– Det var kul att det var "Thure" som fick göra det viktiga målet. Han slet och kämpade riktigt bra hela matchen och förtjänade det.

Sista halvtimmen hade VIF läget under kontroll och det var snarare frågan om de skulle göra fler mål än om Västervik skulle ta sig in i matchen igen.

På tilläggstid kom 4–1 till slut då Martin Brtan noterade att Albin Liffner var en bit ut från sin linje och hittade rätt med en iskall lobb.

– Det var inget snack om saken i andra egentligen. Västervik skapade inga direkta farligheter, sa Gunnarsson som var glad och lättad över att slippa gå in i sista omgången med pressen på sig.

– Nu blir det Lindö som får försöka kvala sig kvar. Det var faktiskt lite extra skönt för de var väldigt självsäkra efter att de besegrat oss för ett tag sedan och antydde att det skulle bli vi som skulle hamna där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!