Gustafsson – om de kostsamma forceringarna

Två forceringar där IFK gått bort sig och förlorat. Hur gör Jens Gustafsson när det står och väger i framtiden? "Spelarna vill vinna, har jag en annan åsikt gäller det att jag förmedlar den för spelarna ska verkligen gå för det – hela tiden", säger IFK-managern.

Dyrbara forceringar mot Sirius och Östersund har kostat IFK poäng. Något Jens Gustafsson ger sin syn på.

Dyrbara forceringar mot Sirius och Östersund har kostat IFK poäng. Något Jens Gustafsson ger sin syn på.

Foto: David Iwung

FOTBOLL2019-07-17 18:41

LÄS MER: Krönika: "Ett överskattat bygge blottas"

LÄS MER: "Kan inte säga att vi gör något fel där"

Sirius hemma och Östersund borta i söndags.

Två matcher där IFK Norrköping haft en poäng men kraftsamlade sig för tre – med ödesdigra utgångar.

Philip Haglund avgjorde i 89:e minuten på Östgötaporten och Hosam Aeish sänkte "Peking" med matchens sista spark i söndags.

Jens Gustafsson är självkritisk när frågorna om IFK blottar sig för naivt kommer upp.

– Det har varit några matchbilder där man kan tycka, med facit i hand, att vi agerat naivt för att ta tre poäng och inte fått någon med oss i stället. Det ska man ha klart för sig. Det måste jag se självkritiskt på men vi har haft mycket kryss. De gör inte så stor nytta, det är en av anledningarna till att vi har kört. Men det gäller att gå vidare och inse att det är små marginaler från att det har fallit till vår fördel. Så är fotbollen.

Hur gör du nästa gång?

– Det är matchbilden som styr det. Från match till match. Faktum är att jag tycker vi har kontrollerat matchbilden fram till någonstans 70:e minuten mot Sirius. Sen gjorde jag några konstiga beslut som inte föll väl ut. Matchen mot Östersund tycker jag vi kontrollerar hela andra halvlek och sedan går vi bort oss på en fast situation som är ganska svår att sia att det ska ske, men med facit i hand borde vi agerat annorlunda.

Hur mycket är det du och hur mycket är det spelarna på planen som tar beslutet hur hårt ni ska gå?

– Jag tror så här enkelt att spelarna vill vinna. Har jag en annan åsikt gäller det att jag förmedlar den för spelarna ska verkligen gå för det – hela tiden. Det tycker jag de har gjort och jag har inte sett någon anledning till att ändra det.

Är ni över Östersund-slutet?

– Det är lätt, med tanke på att nästa match kommer så snabbt, att man slätar över den matchen och går vidare men jag tycker att vi ska ta ansvar för den delen hur vi agerar där och lär oss någonting av det. Det är en del av frågorna du ställer – vi ska verkligen lära oss någonting av den här delen. Dels kanske kunna sia om risker lite mer i slutet av matcherna. De matcherna som vi avgjorde till vår fördel förra året har faktiskt fallit till motståndarnas fördel. De marginalerna det handlar om, det gäller att fightas för dom så att de ramlar över till vår fördel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!