Gyökeres klar för Sporting Lissabon

Den svenske landslagsanfallaren Viktor Gyökeres är klar för Sporting Lissabon. Det meddelar nu den portugisiska klubben. "Det är en fantastisk känsla", säger 25-åringen till klubbens webbplats.

Viktor Gyökeres, till höger, jublar tillsammans med Mattias Svanberg efter sitt mål mot Azerbajdzjan i EM-kvalet. Arkivbild.

Viktor Gyökeres, till höger, jublar tillsammans med Mattias Svanberg efter sitt mål mot Azerbajdzjan i EM-kvalet. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2023-07-13 16:33

Det har ryktats ett tag. Men nu står det klart att Viktor Gyökeres går till den portugisiska huvudstadsklubben Sporting Lissabon. Den 25-årige anfallaren lämnar engelska Coventry City där han har varit en av lagets viktigaste spelare sedan ankomsten 2021.

"Det är en fantastisk känsla (att skriva på för Sporting Lissabon, reds anm). Jag har väntat på det här och det är fantastiskt att äntligen vara här. Jag är väldigt glad”, säger Gyökeres till klubbens webbplats.

Han fortsätter:

"Flera stora spelare har varit här och Sporting Lissabon producerar många bra spelare. Klubben har en stor historia och när jag hörde talas om intresset var det ett lätt val. Jag hade andra alternativ, men jag kände att Sporting var det lag som var mest intresserad av mig. När någon vill ha dig betyder det att de tycker om dig och kommer att ta hand om dig. Detta var det bästa alternativet".

Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2028 och Gyökeres kommer bära nummer nio.

Förra säsongen gjorde Gyökeres 21 mål och tio assist på 46 matcher för Coventry City i den engelska andraligan Championship. Han har sedan dess varit hett eftertraktad av flera klubbar i Europas bästa ligor.

Förra säsongen slutade Sporting Lissabon på en fjärdeplats i den portugisiska ligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!