Haaland övertidshjälte i comebacken

Mål bortdömt efter VAR-granskning – men Erling Braut Haaland gav sig inte. I 95:e minuten klev norrmannen, i sin comeback, fram och skickade in straffen som gav Manchester City 2–1-segern mot Fulham.

Erling Braut Haaland blev matchhjälte för Manchester City när han gjorde 2–1 mot Fulham på tilläggstid.

Fotboll2022-11-05 18:03

Den norske anfallaren har dragits med en fotskada vilket gjort att han missat Manchester Citys två senaste matcher.

Mot Fulham gjorde Haaland comeback när han blev inbytt med halvtimmen kvar att spela.

Och det var 22-åringen som blev tungan på vågen.

Haaland skickade in det matchavgörande målet, 2–1, på straff i den 95:e minuten, hans 18:e mål på tolv Premier League-matcher.

Målet smakade extra gott, då han fick ett mål bortdömt efter VAR-granskning tio minuter efter sitt inhopp.

Julián Alvarez gav hemmalaget ledningen efter en kvart, kvitteringen kom tio minuter senare på straff genom Andreas Pereira.

City – med en man mindre från 25:e minuten efter att João Cancelo blivit utvisad i samband med gästernas straff – är ny serieledare efter lördagens 2–1-seger. På söndag kan Arsenal ta sig upp i topp om de vinner mot Chelsea.