Haaland saknades – då föll Norge tungt

Deras största stjärna saknades. Då åkte Norge på en blytung förlust i EM-kvalpremiären. Spanien vann med 3–0.

Spanien körde över Norge.

Spanien körde över Norge.

Foto: Manu Fernandez AP/TT.

Fotboll2023-03-25 22:39

Det var mycket nytt när Spanien startade om efter VM-besvikelsen. Luis Enrique fick kicken efter mästerskapet och ersattes av Luis de la Fuente. Den nye förbundskaptenen utsåg ingen mindre än Álvaro Morata som ny lagkapten.

Under lördagskvällen var det dags för EM-kvalpremiär när de tog emot Norge – utan Erling Braut Haaland som tvingades kasta in handduken till följd av smärtor i ljumskarna.

Spanien startade piggt och det dröjde inte länge innan ledningsmålet kom. Vänsterbacken Alejandro Balde kom med ett hårt inspel längs marken som Dani Olmo styrde in till 1–0.

Sedan tappade hemmalaget i princip allt – och Norge tog över matchen helt. Lagkapten Martin Ødegaard spelade fram till den ena målchansen efter den andra – men förgäves. Närmast kom man ett kvitteringsmål i den 43:e matchminuten men Chelseas utskällde målvakt Kepa Arrizabalaga fick undan bollen på mållinjen.

I den andra halvleken var Norge det bättre laget – men 1–1 kom aldrig. I stället kontrade Spanien in 2–0 och 3–0 genom inbytte Joselu.

Norge möter härnäst Georgien i EM-kvalets andra match. Spanien ställs mot Skottland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!