Haalands show mot Sevilla

Dejan Kulusevski spelade från start i Juventus men en annan nordbo stod i fokus i Champions League. Erling Braut Haaland, förstås. Det norska kraftpaketet bjöd på en urstark uppvisning i Dortmunds 3–2-seger borta mot Sevilla.

Erling Braut Haaland, tvåmålsskytt när Dortmund slog Sevilla borta med 3–2.

Fotboll2021-02-17 23:01

Haaland var frontfiguren när Dortmund vände 0–1 till 3–1 under den första åttondelsfinalens inledande 45 minuter på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion.

En mäktig urladdning med tanke på de problem Dortmund haft på sistone hemma i Bundesliga.

– Vi följde matchplanen, många lag har haft svårt här i Sevilla. Det var en bra första halvlek, men i andra slet vi. Tre bortamål mot Sevilla är väldigt bra, men det är absolut inte klart, säger Haaland till Viasat.

Haaland var inblandad i alla tre målen, sedan Suso gett Sevilla ledningen redan efter sju minuter.

+ Han spelade fram Mahmoud Dahoud till kvitteringen, ett distansskott som borrade sig in Yassine Bounous vänstra hörn. Den chansen hade Dahoud inte fått om inte Haaland jobbat fram bollen.

+ 2–1-målet: Haaland störtade fram från mittplanen, väggspelade med Jadon Sancho, vräkte sig fram och tryckte in bollen i duellen med Bounou. Det var norrmannens sjunde mål i Champions League den här säsongen.

+ Nästa kom efter en blixtsnabb kontring där Haaland avslutade på Marco Reus framspelning.

– Jag älskar att göra mål, säger Haaland som nu är uppe i totalt 18 i Champions League.

Toppar skytteligan

Trots att han missade två matcher i gruppspelet i höstas toppar Haaland skytteligan i Champions League.

Luuk de Jongs 2–3-mål för Sevilla förbättrade spanjorernas utgångsläge inför returen i Dortmund.

På Dragaostadion i Porto ställde Juventus till det rejält för sig redan efter dryga minuten. Rodrigo Bentancurs misslyckade passning till målvakten Wojciech Szczesny snappades upp av Medhi Taremi.

Och innan halvleken var över tvingades försvarsbjässen Giorgio Chiellini kliva av med en skada.

Tungt för Kulusevski

Kulusevski? Nja, han var likt så många andra Juve-spelare riktigt blek.

Laget var lika sömnigt när andra halvlek blåstes igång. Efter mindre än en halvminut skickade Moussa Marega in 2–0.

Med en knapp kvart kvar att spela byttes Kulusevski ut mot Aaron Ramsey.

Jakten på en reducering – och det så viktiga bortamålet – gav till slut utdelning. Med sju minuter kvar slog Federico Chiesa till.

Och på tilläggstid ville Cristiano Ronaldo ha en straff, men det tyckte vare sig domaren Carlos del Cerro Grande eller hans kumpaner i VAR-rummet.

Nu räcker det med seger med 1–0 hemma i Turin för att Juventus ska nå kvartsfinal.