Häcken bröt bortasvit efter bilkö

Fast i trafiken inför matchen. Det stoppade inte Häcken – som tog säsongens första bortaseger i allsvenskan, 3–1 mot Varberg. –Väldigt skönt, säger mittfältaren Alexander Faltsetas till Dplay.

Häckenspelarna är försenade till Varbergsmatchen. Arkivbild.

Fotboll2020-08-13 17:35

Matchen på Varberg Energi arena drog i gång en halvtimme senare än planerat efter att Häckens spelarbuss fastnat i köer på E6 på grund av en trafikolycka.

Om det påverkade gästerna?

Inte särskilt.

Häcken tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i första halvlek, innan Varberg reducerade på straff i den 38:e minuten.

– Vi gör det jättebra i första fram till att vi gör 2–0. Sedan vet jag inte om vi börjar slappna av eller något, men de kommer in i matchen, sade Häckens Leo Bengtsson till Dplay i paus.

– Det gäller att vi ligger kompakt i vårt försvarsspel och straffar dem i kontringarna, fortsatte mittfältaren.

Han satte själv 1–0 i 26:e minuten, fint framspelad av en trixande Erik Friberg, och spelade sedan fram Ahmed Yasin till 2–0 i 31:a.

Varbergs skyttekung Astrit Selmani gav hemmalaget hopp när han satte en kylig straff före paus.

Efteråt pikade han Häckenmålvakten Jonathan Rasheed.

– Han vill stå länge där, han försöker psyka mig. Men 1–0 till mig där, sade Selmani i paus.

Nykomlingen Varberg lyckades inte vända på matchen i andra halvlek. I stället utökade Häcken till 3–1 genom Alexander Faltsetas i den 71:a minuten och tog sin första bortaseger den här säsongen.

Hisingslaget är nu femma i tabellen. Varberg har sju raka matcher utan seger och ligger nia.