Häcken chanslöst i Europa League-premiären

Premiär i Europa League. Då satte Bayer Leverkusen gasen i botten och avgjorde matchen mot Häcken på bara 16 minuter. Tyskarna vann till slut med 4–0. –De var jävligt bra så klart, säger Samuel Gustafson till Viaplay efter matchen.

Florian Wirtz Leverkusen besegrade Peter Abrahamssons Häcken.

Fotboll2023-09-21 20:38

Regnet vräkte ned över Leverkusen när BK Häcken kom på besök. Premiär i Europa League-gruppspelet – och en riktigt svår utmaning för de svenska mästarna. För Bayer Leverkusen har öppnat säsongen alldeles strålande bra. Under ledning av spelarlegendaren Xabi Alonso toppar laget Bundesliga och spelade nyligen oavgjort mot Bayern München.

Om Häcken skulle kunna störa de formstarka tyskarna? Svaret blev nej.

Tysk rivstart

För inledningsvis gick det snabbt i Leverkusen. Riktigt snabbt.

Efter tio minuter satte Florian Wirtz 1–0. Sex minuter senare gjorde Amine Adli 2–0.

En blytung start på Hisingslagets europeiska äventyr.

– Det är den första kvarten som man är mest missnöjd med. Oavsett hur skickliga de är måste man falla när vi inte har press på bollhållaren. Vi släpper in några mål som man inte vill göra, säger Samuel Gustafson efter matchen.

Sedan spelade gästerna förvisso upp sig. Både Simon Sandberg och Mikkel Rygaard hade hyggliga chanser, men utan att få hål på Matej Kovar i hemmalagets mål.

– Efter det kan vi jobba in i matchen och den sista halvtimmen i första halvlek är vår bästa period i matchen. Jag tycker att man ser vad vi har byggt upp och vad vi fortsätter att bygga på, säger Gustafson.

Slarvade i försvaret

I stället för en Häcken-reducering? Två nya Leverkusen-mål. I andra halvlek satte Victor Boniface 3–0 efter slarv i Häckens försvar. Kort senare placerade Jonas Hofmann in 4–0 på volley.

Ett mål som blev matchens sista.

– Åtminstone i perioder visar vi hur vi vill spela fotboll. Att vi klarar av att göra det mot ett så bra motstånd gör mig stolt. Sen kan man aldrig vara nöjd när man har förlorat med 4–0, det blir en jävla konstig känsla så klart, säger Samuel Gustafson och fortsätter:

– Det är många saker som jag tycker att vi ska vara stolta över och som vi ska ta med oss.

Häckens nästa match i Europa League spelas mot Karabach den 5 oktober.