Häcken chockade MFF: "En dålig känsla"

Malmö FF fick en drömstart och såg ut att närma sig SM-guld. Men gästande Häcken tog till slut hand om en poäng och hjälpte därmed tabelltvåan Djurgården till guldläge. –En dålig känsla direkt efter matchen, säger Antonio Colak, målskytt i MFF, efter 2–2.

Antonio Colak deppade efter poängtappet mot Häcken.

Fotboll2021-11-20 17:12

Besvikelsen var förstås stor i MFF-lägret efter den slutsignal som förkunnade att laget inte längre har SM-guldet i egna händer.

– Frustrerande, vi kämpar för guldet. Men en viktig poäng, tycker Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson.

Redan i den femte spelminuten tog MFF ledningen då Antonio Colak avslutade en kreativ frisparksvariant med att göra 1-0.

– En riktigt bra första halvlek av oss, men vi spelar i 90 minuter, säger han.

Glödheta minuter

Häcken visade sig ha stenkoll på just detta faktum, att fotboll spelas i 90 minuter. Mitt i andra halvlek, inom loppet av sju glödheta minuter, vände gästerna på tillställningen. Alexander Jeremejeff och Patrik Wålemark var spelarna som utjämnade respektive satte Hisingslaget i ledning.

– Två fina mål, vi kunde gjort fler. En bra match med hög intensitet. Lite besviken, men totalt sett okej med oavgjort, säger Häckens tränare Per-Mathias Högmo.

För i den 84:e minuten kvitterade MFF:s inhoppare Malik Abubakari.

– En ung spelare som har kvaliteter, säger Jon Dahl Tomasson om Abubakaris fina inhopp.

Därefter jagade hemmalaget vidare efter ett segermål, ivrigt påhejade av majoriteten av de 17 218 på läktarplats. Men det oavgjorda resultatet stod sig matchtiden ut.

– En fantastisk stämning, tycker Antonio Colak.

– Killarna kämpar sig tillbaka, berömmer Jon Dahl Tomasson.

Djurgården i guldläge

Inför matchen handlade snacket om att MFF saknade nyckelspelare som till exempel Anders Christiansen, Sören Rieks och Jo Inge Berget. Jon Dahl Tomassson hade efter matchen ingen större lust att prata om dem som inte var med på plan.

– Det är en realitet, det får vi leva med, säger MFF-tränaren angående skador och avstängningar.

MFF leder ännu allsvenskan, två poäng före närmast jagade Djurgården som dock har en match mindre spelad. Under måndagskvällen kan MFF-spelarna bara bänka sig i tv-sofforna för att se om Djurgården tar över serieledningen genom att vinna i Norrköping.

– En tuff match för dem (Djurgården). Vi kan bara fokusera på våra matcher, menar Antonio Colak.

MFF:s poängtapp öppnar upp för att även AIK och Elfsborg kan blanda sig i den högdramatiska kampen om SM-guldkampen.