Häcken i topp – smäll och straffmiss för Falk

Flera fina räddningar, men även en smäll på armen och en missad straff. Landslagsmålvakten Jennifer Falk hade en händelserik kväll när hennes Häcken slog Kristianstad med 3–1 och tog täten i damallsvenskan. –Så länge man har lite adrenalin, så går det bra, säger hon.

Jennifer Falk kom i centrum när Häcken slog Kristianstad med 3–1 och gick till serieledning i damallsvenskan.

Jennifer Falk kom i centrum när Häcken slog Kristianstad med 3–1 och gick till serieledning i damallsvenskan.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-04-22 21:05

Häcken gick till 3–0 innan en halvtimme spelats. Kristianstad började passivt, inte minst när Luna Nørgaard Gevitz nickade in 1–0 för Häcken på en frispark i fjärde minuten.

– Jag är väldigt ledsen över den första halvleken, säger Elisabet Gunnarsdóttir, tränare i Kristianstad.

Gunnarsdóttir tycker att hennes spelare har svårt att hantera konstgräset på Hisingens allsvenska arena, där Häcken spelar.

Tejpade armbågen

I slutet av matchen tog Kristianstad ändå över spelet, men fick bara ett reduceringsmål. Jennifer Falk i Häckens mål stod i vägen för nästan allt.

I 55:e minuten blev det lite oroligt när Falk behövde vård efter en räddning. Men landslagsmålvakten reste sig efter en stund och spelade vidare, med tejpad armbåge.

– Jag fick en översträckning när jag räddade. Det gör ont, men det är ingen fara, säger Jennifer Falk till TT.

– Så länge man har lite adrenalin, så går det bra, tillägger hon.

Jennifer Falk räknar med att kunna spela på måndag, när Häcken möter Rosengård i en superhet duell mellan förra årets två giganter i damallsvenskan.

Falk ser både för- och nackdelar med att bara ha två spellediga dagar före nästa, viktiga match.

– Det är klart att det blir tufft, framförallt när vi har bra motståndare. Samtidigt är det kul att vi har mycket matcher.

– Det löser vi, säger Jennifer Falk.

Mål – sjuk – mål

En missad straffspark i slutsekunderna på tilläggstid hörde till Falks berg-och-dal-bana mot Kristianstad. Men hon tänker säkert hellre på räddningarna.

Filippa Curmark har också haft det lite upp-och-ner. Mittfältaren gjorde tre mål när Häcken slog AIK förra helgen. Sedan blev hon sjuk, kom på benen igen lagom till mötet med Kristianstad – och gjorde mål igen, innan hon som planerat byttes ut efter en timmes spel.

– Med tanke på nästa match också, på måndag. Så att det inte blev en chock för kroppen, säger Filippa Curmark om sin speltid.

Hon tror att Häcken gynnas av ett tätt spelschema.

– Vi är bra tränade. Det är bara att vila nu i två dagar och sedan på det igen, säger Curmark.

– Det är alltid en speciell match att möta Rosengård. Vi vann två matcher här förra året, så vi har en bra en känsla, tillägger hon om mötena med Malmölaget.

Vill ha revansch

Kristianstad har också match igen redan på måndag, då Linköping kommer på besök. Alice Nilsson, lagkapten i Kristianstad, ser redan fram emot den.

– Vi vill liksom ha revansch. Det är bara att ladda om nu. Ibland är det bra att ha match igen tidigt, så att man kan ta med sig känslorna från denna matchen, säger Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!