Häcken imponerade i hemmapremiären

Häckens första damallsvenska hemmamatch på Bravida arena blev en succé. Göteborgslaget vann med 2–0 mot Växjö efter mål av två landslagsmeriterade fötter.

Spelarna i Häcken jublar efter Pauline Hammarlunds 1–0-mål.

Fotboll2021-04-23 20:54

Det regerande mästarlaget Häcken, tidigare Göteborg FC, har fått en fin start på den damallsvenska säsongen.

I premiären förra helgen besegrades nykomlingen Hammarby med 1–0. Och även i hemmapremiären spelade Häcken 90 minuter utan att släppa in något mål – och dessutom blev det en större utdelning i offensiven.

Första målet kom i matchminut 16 när Stina Blackstenius nådde högst på ett inlägg. Anfallaren nickade visserligen inte i mål men bollen nådde i stället fram till Pauline Hammarlund som kunde vinkla in bollen i öppet mål.

Blackstenius skulle dock bli målskytt även hon.

I 48:e minuten stack 25-åringen i djupled och någon meter in i straffområdet tryckte hon till med vänsterfoten och skickade bollen i nät via ribban.

Fler mål blev det inte i matchen, trots att förgrundsfiguren Blackstenius hade ett superläge i slutet. Landslagsanfallaren kom helt fri men avslutet gick utanför.

Förlusten var säsongens första för Växjö efter att man spelat 1–1 i premiären hemma mot AIK.