Häcken-kaptenen: Julafton mot 4–4–2

Julafton i juli? Det tyckte i alla fall Häckens lagkapten Samuel Gustafson efter 2–1 borta mot AIK. –Mot 4–4–2 finns det vinklar överallt, säger han.

Ibrahim Sadiq blev hjälte när hans Häcken besegrade AIK med 2–1 på Friends arena.

Ibrahim Sadiq blev hjälte när hans Häcken besegrade AIK med 2–1 på Friends arena.

Foto: Ali Lorestani/TT

Fotboll2023-07-08 17:23

Häcken gick inte att känna igen i första halvlek. Annat var det i andra. Underläge vändes till 2–1-seger borta mot AIK i en match där Ibrahim Sadiq blev stor matchhjälte för gästerna.

– Skönt och bra att vi kunde vända, även om jag tycker vi hade kontroll på matchbilden i första saknade vi det lilla sista, säger Gustafson.

– När de har ny tränare och ställer upp med 4–4–2 tycker jag vi är alldeles för bra för att inte vinna mot det. Det var skönt att vi visade det i andra halvlek.

På frågan om det är extra tacksamt när en tränare ställer upp med 4–4–2 svarar Gustafson:

– Vi har jobbat i snart två år med vår idé, spelar man så (som AIK) ska det inte räcka mot oss tycker jag. Det såg man också i andra halvlek. Mot 4–4–2 finns det vinklar överallt att spela genom deras linjer, det ska kunna vara julafton mot det.

Om fler lag kan förvänta sig julafton på Friends arena?

– Det är väl inte så många lag som spelar som vi gör. Bilden jag försöker måla upp är att de är i sin första fas med sin tränare och vi har jobbat och förhoppningsvis kommit längre än så.

Häckens tränare Per-Mathias Høgmo efter matchen:

– Vi kommer till chanser och gör mål. Att vända underläge borta mot AIK ... jag vill ge stor kredd till spelarna för den moral och för det lugn de har.

– AIK kommer definitivt lyfta efter att Henning (Berg, tränare AIK) har satt sin hand på det här.

Häcken är tvåa i allsvenskan, två poäng bakom Malmö FF som har två matcher mindre spelade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!