Häcken segrade i toppmötet – Anvegård hjälte

Häcken tog emot Norrköping i fredagens damallsvenska toppmöte. Efter ett mål av Anna Anvegård avgick Göteborgslaget med segern. –Jag missade ett läge i första halvlek, så det var skönt att träffa målet i alla fall, säger Anvegård i Viaplay.

Häcken besegrade Norrköping med 1–0.

Häcken besegrade Norrköping med 1–0.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-04-28 19:53

Den 25-åriga anfallaren, som i somras återvände till allsvenskan efter en sejour i engelska Everton, drog vackert in matchens enda mål i inledningen av andra halvlek.

Därefter kunde hemmalaget enkelt spela av matchen.

– De förra matcherna har vi haft mer bollinnehav och kunnat spela vår fotboll. I dag fick vi vara mer defensiva och jobba på det. Det tycker jag vi gör väldigt bra mot ett så här bra motstånd, säger Norrköpings My Cato.

Samtidigt slog Kristianstad Linköping. Stor matchhjälte för Kristianstad blev 27-åriga Alice Nilsson. Lagkaptenen, tryckte distinkt in en retur i den 54:e minuten.

Resultaten innebär att Kristianstad och Häcken nu ligger etta respektive tvåa i allsvenskan – på samma poäng som trean Hammarby. Hammarby har dock spelat en match färre än både Kristianstad och Häcken och kan således gå upp i ensam serieledning på måndag. Då möter Hammarby Djurgården i ett Stockholmsderby.

Norrköping ligger på fjärde plats i den haltande tabellen, medan Linköping återfinns på sjätte plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!