Häcken tappade poäng: Vad händer i skallarna?

Häcken behövde vinna mot Vittsjö för att hänga på Rosengård i titelstriden. Men ett 0–0-resultat i Göteborg betyder att guldet är långt borta för Häcken. –Jag vet inte vad som händer i våra skallar, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Häckens Johanna Rytting Kaneryd efter en missad målchans.

Häckens Johanna Rytting Kaneryd efter en missad målchans.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2021-10-09 17:06

Häcken kom senast från en stark 2–0-seger mot toppkonkurrenten Rosengård och hade verkligen väckt liv i titelstriden. För dagens hemmalag var inget annat än seger tänkbart för att hänga på guldjakten.

Häcken började bäst och skapade de farligaste chanserna. Man var närmast att spräcka målnollan, men ställningen i halvlek stannade vid 0–0.

Samtidigt slutade matchen i Malmö där Rosengård vinner mot Linköping med 2–1.

Pressen på Häcken att vinna ökade, men svaret kom aldrig.

Närmast var Filippa Curmark med en välplacerad frispark från straffområdeskanten. Men utan tillräcklig fart kunde Vittsjös målvakt Sabrina D'Angelo stoppa bollen.

Fem poäng efter

Efter matchen var hemmalagets Rytting Kaneryd inte nöjd med de tappade poängen.

– Vi var beredda på att de skulle gå högt, men behöver inte vara stressade för det. Jag vet inte vad som händer i våra skallar, säger hon till SVT.

Det oavgjorda resultatet innebär att Häcken ligger fem poäng bakom Rosengård. Med tre matcher kvar av serien ser Rosengård ut att ha kopplat grepp om SM-guldet.

För Vittsjö kan chansen att nå tredjeplatsen, som innebär Europaspel, nu vara borta. Skånelaget ligger sju poäng bakom Eskilstuna som innehar den platsen.

Örebro slog Djurgården

Under en lördag där de damallsvenska matcherna överlappade varandra avslutades dagen med mötet mellan Örebro och Djurgården.

På förhand en match i ingenmansland. Båda lagen stod på 21 poäng och spelade om att sluta så högt som möjligt i tabellen.

I matchen visade sig hemmalaget vara starkare. Wilma Öhman gjorde matchens enda mål som slutade 1–0 till Örebro som gick upp på 24 poäng. Djurgården är kvar på 21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!