Häcken tappade segern på tilläggstid

Med bara minuter kvar hittade Alexander Jeremejeff till slut rätt. Men Häckenanfallarens 21:a mål för i år blev inget segermål. I stället kom ett tungt poängtapp i guldstriden, när Degerfors kvitterade till 2–2 på tilläggstid.

Häckens Alexander Jeremejeff blev målskytt till slut. Men det räckte bara till en poäng mot Degerfors.

Fotboll2022-09-04 17:06

Häcken har ett tufft återstående spelprogram, med matcher kvar mot alla de andra topplagen. Mot Degerfors, på kvalplats inför omgången, skulle det på pappret dock bli tre något enklare poäng.

Men matcherna måste ju som bekant spelas också.

Med bara minuter kvar av ordinarie speltid såg Degerfors ut att gå mot en skrällpoäng – och till slut blev det så också, trots Alexander Jeremejeffs 2–1-mål.

– Det är synd. Vi kommer till många lägen, lite som alla matchbilder ser ut för i år. I dag är inläggen bättre, men jag får inte dit den förrän i slutet, säger han till Discovery+.

– Det har varit en sådan säsong där vi får många sena mål och vinster. Men inte i dag.

Rygaard målskytt igen

Just när Häckensupportrarna hade börjat räkna hem tre poäng trots allt, kvitterade Dijan Vukojevic til 2–2 på tilläggstid.

Matchbilden blev annars den väntade, med stort bollinnehav för Häcken och enstaka kontringar för Degerfors. Häcken fick dock inte riktigt spelet att stämma och hade svårt att hitta rätt väg genom Degerforsförsvaret.

Efter drygt 20 minuter var det i stället ett distansskott – och Mikkel Rygaards målform – som spräckte dödläget.

Dansken, som gjorde mål även mot Värnamo senast, vände upp i ett bra läge precis utanför straffområdet och pricksköt in Häckens ledningsmål.

– När jag vände om var det precis mitt framför mål, jag gillar den positionen, så det vara bara att gå för det, sade han till Discovery+ i halvtidsvilan.

Träff i ribban

Degerfors vann det viktiga bottenmötet mot Gif Sundsvall senast och stod emot bra trots underläget. Häckens farliga lägen blev relativt få trots övertaget och i stället kom en kvittering, en kvart in i den andra halvleken.

Efter fint förarbete av Joseph-Claude Gyau på vänsterkanten fick Omar Faraj skottläge och gjorde 1–1.

Målet gav Degerfors ny energi och i det läget såg Häckens trepoängsförsprång i den allsvenska tabellen ut att vara i fara på allvar.

Mot slutet av matchen ökade Häcken pressen mot Degerfors mål på nytt och kom till flera farliga lägen. Vid flera tillfällen ropade både spelarna och hemmapubliken efter straff, men domaren vinkade avvärjande varje gång.

Ibrahim Sadiq fick den sista chansen i slutsekunderna – men träffade ribban. Därmed fick Häcken nöja sig med bara en poäng.

– Vi ger dem ett sista läge. Alla lag i den här serien är tillräckligt bra och det är så nära det är i dag. Det har studsat rätt innan i år, men inte i dag, säger Jeremejeff.