Häcken tappar efter ny hemmaförlust

Efter 0–1 mot Eskilstuna i onsdags, blev det ny förlust, 2–3 hemma mot Vittsjö i damallsvenskan. Krisen är nära för topplaget Häcken –Vi kan inte lägga oss ner och dö nu för att vi har förlorat ett par matcher, säger Häckens tränare Robert Vilahamn till Viaplay.

Vittsjö fick jubla borta mot Häcken.

Vittsjö fick jubla borta mot Häcken.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-06-12 17:11

Häcken var obesegrat i damallsvenskan till i onsdags, men bara några dagar senare har topplaget förlorat två matcher – båda på hemmaplan.

Krisstämpeln är nära för laget som har ambitioner att utmana om SM-guldet, men nu ligger utanför topp tre, som ger spel i Champions League.

Vittsjö var inför matchen tre poäng bakom Häcken i tabellen och utnyttjade ett rakt igenom osäkert försvarsspel av hemmalaget och tog en viktig seger som för upp lagen på lika många poäng.

"Ond spiral"

Vittsjö tog ledningen efter en halvtimmes spel när Sandra Adolfsson med huvudet kunde styra in bollen efter en hörna. Trots att Häcken kvitterade genom Mille Gejl Jensen behöll bortalaget initiativet.

I andra halvlek ryckte Vittsjö till 3–1 innan Marika Bergman Lundin kunde reducera. Men närmare än så kom inte Häcken.

– När man får en ond spiral... vi har en relativt ny trupp och då är det lätt att man tappar sin prestation och det är väl det du ser i dag. Vi spelar jättebra och skulle nog kunna leda den här matchen, sen får vi ett mål mot oss och tappar det mesta. Då blir det väldigt virrigt, säger Robert Vilahamn till Viaplay.

Viktig bortamatch

För Häcken innebär förlusten att avståndet upp till serieledande Rosengård är tio poäng med en match kvar till sommaruppehållet.

Vittsjös seger hade kunnat bli större om inte Jennifer Falk storspelat i Häckens mål. Hon räddade bland annat ett friläge från anfallaren Linda Sällström. Den finländska spelaren skapade hela tiden problem för Häckens försvar.

För Häcken väntar bortamatch mot Hammarby på fredag innan damallsvenskan tar paus över EM.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö nu för att vi har förlorat ett par matcher. Vi måste upp och göra en bra match för att gå på sommarledighet med en lite bättre känsla än vad vi har i dag, säger Vilahamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!