Häcken till cupfinal efter förlängningsrysare

1–1 med tio minuter kvar till straffar. Då klev Johanna Rytting Kaneryd fram och sköt Häcken till cupfinal. –Så jäkla skönt, säger matchvinnaren till C More.

Johanna Rytting Kaneryd sköt sitt Häcken till cupfinal på lördagen. Arkivbild.

Fotboll2022-03-19 15:40

Men det var hemmalaget Hammarby som tog ledningen.

Emma Westin stack i djupled, tittade upp och hittade Matilda Vinberg snett inåt bakåt efter 12 minuters spel. För Vinberg var det bara att raka in 1–0 till "Bajen".

Stockholmslaget såg ut att få kliva av första halvlek med en ledning – men tre minuter innan pausvisslan kvitterade Häcken.

Anna Csiki hittade in till Stine Larsen med ett fint instick och Larsen skickade, från nära håll, in kvitteringen.

Förlängning

Inget av lagen mäktade med något nätrassel i andra halvlek utan cupsemifinalen fick avgöras i förlängning.

I den andra förlängningskvarten serverade Julia Karlernäs Johanna Rytting Kaneryd i djupled. Rytting Kaneryd gjorde inga misstag när hon kom fri utan rullade kallt in 2–1 för gästande Häcken från Hisingen.

Några minuter senare fick Häckens Csiki sitt andra gula kort – och således lämna planen.

Men trots utvisningen lyckades Hammarby inte få in någon kvittering, få till en straffläggning – utan Häcken, regerande cupmästare, vann med 2–1 och är klart för cupfinal.

"Ett kvitto"

– Jag hade varit på hela mitt lag och sagt att: ”Slå bollen i djupled så springer jag”. Det var bara att löpa och så satte jag dit den, säger Rytting Kaneryd till C More och fortsätter:

– Vi är inte nöjda med hur spelat såg ut i dag, men att vinna och gå till final i svenska cupen är ett kvitto att vi är på gång.

I den andra semifinalen möts Rosengård och Eskilstuna United, den matchen spelas i morgon, söndag.