Häcken tillbaka på vinnarspåret mot jumbon

Vinnare igen – med besked. Häcken studsade tillbaka direkt och körde över Östersund när det lossnade ordentligt för Leo Bengtsson. –Det var jäkligt skönt. Det var två fina mål, säger tvåmålsskytten i Discovery.

Häckens Leo Bengtsson jublar efter att ha gjort 2–0.

Fotboll2021-08-08 17:10

Lagen kom till söndagens match från vitt skilda världar. Häcken hade inte förlorat sedan den 12 maj innan förlusten mot Djurgården senast.

Östersund? Tabelljumbon tog sin första poäng sedan 22 maj efter 1–1 mot Hammarby.

Och på Bravida arena var det aldrig något snack.

Efter 19 spelade minuten slog Häckens Daleho Irandust till i sin första allsvenska start för säsongen. Frispelad av Alexander Jeremejeff chippade han över en utrusande Aly Keita i Östersundsmålet.

"Extremt glad"

– Jag är extremt glad. Det är otroligt skönt att kunna starta igen. Det är något annat att hoppa in i matcher, men det är så jävla kul att vara tillbaka igen, på riktigt, säger Irandust i halvtidsintervjun i Discovery.

Drygt en kvart senare snubblade och snurrade Leo Bengtsson med sig bollen och skickade in sitt första allsvenska mål för säsongen till 2–0.

– Jag uppfattade inte det först, men så hörde jag att publiken skrek så då insåg jag att bollen var med mig. Så det var bara att vända om och få kontakt med den snabbt, säger han om sitt första mål.

Men Bengtsson var inte färdig där utan placerade in 4–0 från distans ungefär tio minuter in i andra halvlek.

Seger för Elfsborg

Dessförinnan hade Jeremejeff hunnit med att utöka ledningen till 3–0 på straff.

Med tio minuter kvar fastställde sedan Tobias Heintz slutresultatet till 5–0.

– Jag tycker vi går ut och gör det vi är bra på. Vi håller i bollen och spelar fotboll samtidigt som vi ligger lågt, går på kontringar och straffar dem, säger Bengtsson.

– Sedan får vi med oss fem mål också. Det var jäkligt skönt.

Seger blev det även för Elfsborg hemma mot Degerfors – och det efter en drömstart.

Första målet i 3–0-matchen nickades in redan i andra minuten, av Leo Väisänen. Marokhy Ndione ökade sedan på ledningen, även det på nick, i 27:e minuten. Jeppe Okkels satte 3–0 tidigt i andra halvlek.

– Vi vet att de är lite skakiga i boxen, så vi försöker utnyttja det då vi är tunga där, säger Ndione till Discovery.

Trepoängaren gör att Elfsborg har 26 poäng efter 14 omgångar och därmed är tätt bakom trean AIK (27 poäng).