Häcken upp som tvåa: "Nå Malmö blir tufft"

0–3 mot Malmö senast. Men hemma mot Falkenberg studsade Häcken tillbaka och vann med samma siffror. –Vi var hungriga i dag, säger Erik Friberg till C More.

Häckens Johan Hammar grattas efter hans 1–0-mål hemma mot Falkenberg på Bravida arena.

Fotboll2020-10-03 17:10

Frågan är om inte guldtåget gick för Häcken förra helgen i och med den klara 0–3-förlusten borta mot Malmö. Siktet är nu främst inriktat på att knipa en Europaplats – och 3–0 hemma mot jumbon Falkenberg var en bra start.

– Vi kommer från en tung förlust mot Malmö och då är det bara att hoppa upp på hästen igen. Och vi började starkt i dag, säger Häckens Johan Hammar till C More.

Redan i den fjärde minuten nickade den 197 centimeter långe mittbacken in 1–0 på Patrik Wålemarks hörna och visade att han är ett ständigt hot på fasta situationer.

– Jag är ett huvud längre än alla andra så det vore konstigt om det inte vore så, tillägger Hammar skämtsamt.

Annars var det främst 18-årige Patrik Wålemark som återigen visade vilken talang han är. Med dryga kvarten spelad utökade han dagens poängskörd genom att sätta 2–0, fint frispelad av Daleho Irandust.

Matchen dödades redan i den 36:e minuten när Alexander Söderlund gjorde 3–0 efter att ha nickat in ett lågt inlägg från Ahmed Yasin.

Fler mål blev det inte och i och med segern återtar Häcken andraplatsen i allsvenskan. Upp till serieledande Malmö är det dock alltjämt en bra bit, sex poäng med åtta omgångar kvar.

– Att nå Malmö kommer nog bli tufft men vinner vi så mycket vi kan så får vi se vad som händer, säger mittfältaren Erik Friberg.

För Falkenberg ser det allt svårare ut att undvika spel i superettan till nästa år. Västkustlaget har, nu med en match mer spelad, tre poäng upp till nästjumbon Kalmar och fem till Helsingborg på kvalplatsen.