Häcken vann igen över Kristianstad

Det blev inga tennissiffror när Kristianstad och Häcken möttes igen i damallsvenskan. Däremot vann Häcken även denna gång, nu med 3–1. –Vi är hungriga och jagar för SM-guldet, säger Filippa Angeldahl.

Häckens Stina Blackstenius gjorde tre mål mot Kristianstad i förra mötet. På onsdagen gjorde hon ett när Häcken vann med 3–1 borta.

Fotboll2021-08-25 20:33

Det blev 6–2 till Häcken när lagen möttes på Hisingen precis före OS-uppehållet. Det kunde ha blivit lika stora siffror i Kristianstad på onsdagskvällen – om Häcken hade satt bara hälften av de målchanser som man hade.

Det var ett stort spelövertag för tabelltvåan, som spelade sin allra första match efter uppehållet, i den första halvleken. Allra farligast framåt var landslagsstjärnan Stina Blackstenius och Julia Zigiotti Olme, men Kristianstads försvar samt oskärpan i skottögonblicken gjorde att 0–0 stod sig ända fram till den 34:e minuten.

Då drev OS-spelaren Filippa Angeldahl fram bollen på vänsterkanten och slog in bollen på fötterna på Blackstenius som bara hade att styra in bollen i mål.

– Det var en bra halvlek och vi hade mycket energi. Vi skapade mycket målchanser och det gäller förstås att sätta dit den, säger Angeldahl i Aftonbladets sändning.

Nykomlingen nätade

Efter pausen bytte Kristianstad målvakt. Brett Elizabeth Maron utgick och Moa Olsson kom in. Kristianstad försökte lyfta upp spelet, men det dröjde inte mer än sju minuter förrän bortalaget utökade ledningen. Försvararen Lotta Ökvist slog ett inlägg, från högerkanten. Framför mål kastade sig vänstermittfältaren, den danska nykomlingen Stine Larsen, fram och nickade bollen i mål.

– Det var "dejligt att scora" i första matchen med laget, säger hon.

Närmar sig Rosengård

Hemmalaget gjorde vad man kunde för att få till några målchanser, utan att lyckas. I stället utökade Häcken ledningen till 3–0 genom Johanna Rytting Kaneryd. KDFF fick dock ett tröstmål på tilläggstid genom Anna Welin.

Kristianstad ligger kvar på femte plats, en poäng från tredjeplacerade Eskilstuna. I och med segern hämtar det regerande mästarlaget in på serieledaren Rosengård, är nu sex poäng bakom Malmölaget.

– Vi är hungriga och jagar för SM-guldet, säger Angeldahl.