Häcken vann knappt mot division tre-lag

Allsvenska serieledaren mot ett division tre-lag i svenska cupen. Då kom Häcken undan med blotta förskräckelsen mot Älmhults IF och avgjorde till 2–1 i matchens sista minut. Senare under kvällen tog sig Gais vidare efter att ha slagit ut allsvenska Värnamo.

Häckens tränare Per-Mathias Högmo fick se sitt lag avgöra i sista minuten. Arkivbild.

Fotboll2022-08-30 21:46

Allsvenska serieledaren Häcken hade tagit sig till Älmevallen för att ta sig an Älmhults IF, till vardags i division tre sydöstra Götaland, i svenska cupen.

En allsvensk serieledare i form av Häcken mot ett division tre-lag borde logiskt sett sluta i en enkel seger för Häcken. Men riktigt så blev det inte.

Älmhult, som enligt Fotbollskanalen spelade inför nya publikrekordet 4 314 åskådare, chockade den allsvenska serieledaren och gjorde 1–0 redan i den tredje minuten genom William Thellson.

– Det var magiskt. Jag fick ett snyggt inspel så det var bara att sätta dit det, säger Thellsson.

I 57:e minuten kvitterade dock Blair Turgott för Häcken.

Minuterna gick och mycket pekade på att Älmhult skulle ta matchen till en skrällartad förlängning. Men i matchens sista minut kom Häckens segermål när Romeo Amane nickade in 2–1 och skickade det allsvenska laget vidare till svenska cupens gruppspel.

Degerfors besegrade division två-laget Huddinge med 3–1. Däremot är allsvenska Värnamo utslaget efter förlust mot division ett-laget Gais med 1–3 efter förlängning.