Häckens missräkning – nollade av skrällaget

0–0 mot KÍ Klaksvik. Champions League-kvalets andra runda började inte som Häcken hade önskat.

Häcken får ta nya tag i returen nästa vecka. Arkivbild.

Fotboll2023-07-26 22:40

När KÍ Klaksvik från Färöarna slog ut ungerska storklubben Ferencváros var det många som trodde att Häcken skulle få en behaglig resa till den tredje kvalrundan. Men det första mötet på bortaplan blev allt annat än en dans på rosor.

Häcken hade svårt att komma till farliga chanser mot ett djupt stående hemmalag. I den första halvleken hade visserligen Häckens anfallare Filip Trpcevski bollen i nät två gånger om – men målen dömdes bort på grund av offside bägge gångerna.

I den andra halvleken fortsatte Häckens offensiva problem och i stället var det KÍ Klaksvik som skapade det hetaste läget i en chansfattig match. En omställning friställde hemmalagets danske anfallare Claes Kronberg, men en dubbelparad från målvakten Peter Abrahamsson räddade Göteborgslaget från ett rejält fiasko, och matchen slutade 0–0.

Returen spelas nästa vecka i Göteborg.

Går Häcken vidare från den andra omgången av Champions League-kvalet ställs man mot vinnaren mellan HJK Helsingfors och norska Molde. Det första mötet i Finland slutade 1–0 till hemmalaget. Skulle Häcken åka ut mot färingarna väntar i stället kvalspel till Europa League.