Häckens segerdrag – videoklipp i halvtid

Häcken var illa ute. Men efter tränarnas drag i halvtid vände spelarna matchen till seger mot Real Madrid. –Vi tittade på klipp från första halvlek, där såg man hur fel vi låg, säger Häckentränaren Mak Lind.

Häckens tränare Mak Lind försöker elda på sina spelare i matchen mot Real Madrid.

Häckens tränare Mak Lind försöker elda på sina spelare i matchen mot Real Madrid.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-11-23 22:04

Real Madrid klarade oavgjort mot Chelsea senast och ställde upp med sex spanska landslagsspelare i startelvan. Men storklubben hade inget att sätta emot när Häcken snackade ihop sig i halvtid.

I det läget låg Hisingsklubben under med 0–1.

45 minuter senare var 2–1-skrällen ett faktum.

– Vi hade stora utmaningar i vår offensiv, mest på grund av vår offensiva positionering. Det var inte två meter, utan tio–tolv meter vi hamnar i fel position, säger Häckentränaren Mak Lind.

Klippen som ledarna visade upp i halvtid gjorde dock susen.

Häcken tog plötsligt över matchen och gjorde först 1–1 och senare även 2–1.

– Vi gjorde lite justeringar. Detaljer. Men det gör mycket i slutänden, konstaterar Häckenstjärnan Rosa Kafaji, som gjorde första målet och spelade fram till det andra.

– Sedan är det en attitydfråga också. Vi kommer ut med mindre respekt för dem och bara kör.

Tappade guldet

Efter den tunga avslutningen av damallsvenskan, där Häcken tappade guldet till Hammarby under de två sista omgångarna, har laget nu inlett Champions League med två raka segrar.

Först mot Paris FC, som slagit ut både Arsenal och Wolfsburg ur turneringen. Och sedan mot stjärnspäckade Real Madrid.

– Det är ganska lätt hänt att man tappar guldet som vi gör och hamnar i ett läge där man börja att tvivla på sig själv. Men vi valde att gå vidare och visa styrka i Champions League, säger Mak Lind.

"Var revanschsugna"

Rosa Kafaji kan bara hålla med.

– Vi förlorade guldet på mållinjen, så det sved ju så klart. Men vi kommer ut i första matchen mot Paris och var revanschsugna och tar ut det på dem, säger hon.

– Man var väldigt arg, vi förlorade ju guldet. Men vi hade inte så mycket tid att älta det, så vi ville släppa det fort och gå vidare.

Häcken har nu närmast två matcher mot Chelsea, båda i december, innan gruppen avslutas med returmöten mot Paris och Real Madrid i januari.

– Det kan förhoppningsvis bära långt. Men det är väldigt bra matcher vi har framför oss. Man får inget gratis utan det gäller kriga på i varje match, säger Rosa Kafaji.

Katariina Kosola gratuleras av Filippa Curmark och Rosa Kafaji efter sitt 2–1-mål.
Katariina Kosola gratuleras av Filippa Curmark och Rosa Kafaji efter sitt 2–1-mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!