Häckens smäll i guldjakten: Förlorade mot Kalmar

Regerande svenska mästaren Häcken tappar mark i den allsvenska guldstriden. Bortamötet med Kalmar slutade i förlust med 0–1. Häcken är nu fem poäng bakom serieledande Malmö.

Häcken tappar mark i guldstriden.

Fotboll2023-09-24 19:29

Häcken var säkerligen revanschsuget efter den tunga 0–4-smällen mot Bayer Leverkusen i torsdagens Europa League-premiär.

Men bortamatchen mot tabellsexan Kalmar skulle visa sig bli en utmaning för det guldjagande gänget från Hisingen.

Redan efter tio minuter hade man ett underläge att försöka vända sedan Kalmar ställt om snabbt och Simon Skrabb hittat in till Deniz Hümmet som rakade in 1–0.

– Den var bra faktiskt. Bra boll av Simon, bra kontring och den satt bra, sade Hümmet i Discovery+.

Häckens Simon Gustafsson var inte nöjd i paus:

– Vi gör för mycket misstag överlag. Vi har taktiska misstag, tekniska misstag, det går för långsamt med bollen, vi tappar bollen, vi sätter inte press när vi gör det. Vi kan mycket bättre än så här.

Och visst kunde Häcken bättre. Efter paus började man skapa målchansen men utan att lyckas överlista Kalmarförsvaret. Matchen slutade 1–0 till hemmalaget.

Borta mot tabelljumbon Varberg tog Hammarby tre poäng sedan Jusef Erabi avgjort med matchens enda mål (1–0) i den 80:e minuten.