Häckens stora succé – vann CL-premiären

Två 20-åringar gav tre poäng. Häcken har fått en drömstart på gruppspelet i Champions League efter 2–1 borta mot Paris FC.

Rosa Kafaji inledde målskyttet för Häcken. Arkivbild.

Fotboll2023-11-15 20:40

Häcken besegrades av Hammarby i kampen om SM-guldet. Men i Champions Leagues gruppspel har Hisingslaget fått en alldeles strålande start.

Borta mot Paris FC – som slagit ut Arsenal och Wolfsburg på vägen mot gruppspelet – var det Häcken som spräckte nollan. Efter 29 minuter spelade Anna Anvegård fram till Rosa Kafaji som sprang i djupled. 20-åringen tog sedan emot och placerade kyligt in ledningsmålet.

– Det var en väldigt, väldigt skön känsla. Ett väldigt viktigt mål, sade Kafaji till Dazn efter första halvlek.

Sandberg utökade ledningen

I andra halvleken tryckte Paris på för en kvittering men fick se Häcken utöka ledningen. Marika Bergman Lundin hittade till den 20-åriga svenska VM-spelaren Anna Sandberg som dundrade in 2–0.

Klappat och klart? Inte riktigt.

Paris reducering kom snabbt. Filippa Curmark tajmade en tackling helt fel och orsakade en straff. Jennifer Falk var nära att knipa straffen från Julie Dufour men fick till slut kapitulera.

Paris öste sedan på framåt och jagade en kvittering, men utan att överlista Jennifer Falk ytterligare. 2–1 till Häcken som fick en drömstart på gruppspelet.