Häckens tunga smäll – efter målvaktens kvittering

Häcken såg ut att ta en tung seger i den damallsvenska guldstriden. Men på stopptid kvitterade Vittsjös målvakt Elaine Burdett efter en hörna. Ett mål som får Hammarby och Linköping att jubla.

Elaine Burdett nickade in en kvittering för Vittsjö. Arkivbild.

Fotboll2023-10-06 20:18

Hemma på Hisingen fick Häcken en kanonstart. Landslagsspelaren Rosa Kafaji tog emot, vred inåt och dundrade iväg ett avslut som gav 1–0 efter nio minuter.

Häcken fortsatte därefter att ha mycket boll och tog sig till en hel del chanser.

I den andra halvleken fortsatte det på inslagen väg. Häcken med mycket boll och flest chanser.

Men när laget såg ut att gå mot tre poäng fick Vittsjö en hörna på tilläggstid. Målvakten Elaine Burdett flyttades upp – och nickade in 1–1. Ett mål som blev matchens sista.

– Det här är faktiskt mitt första mål i karriären. Åtminstone som proffs. Jag kanske gjorde något när jag var kanske 15 år, men det här var mitt första som vuxen, säger Burdett till Viaplay.

Stor glädje efteråt

Efter målet var glädjen stor.

– Jag försökte bara att ta mig in där. Jag fick nästan en blackout efteråt, men det var det värt, säger hon.

En blytung smäll för Häcken i den allsvenska guldstriden. Samtidigt lär det jublas i Hammarby och Linköping.

– De trycker på och lyckas få in den. Det är surt, säger Häckens Elin Rubensson.

Häcken gick förvisso förbi Hammarby i och med krysset. Men Hammarby, som är en poäng bakom men har en match mindre spelad, kan på lördagen göra ett litet ryck i tabellen.

Häcken och Hammarby möts i den näst sista omgången, den 5 november.

Linköping vann mot Piteå

Trean Linköping besegrade under kvällen fyran Piteå. Linköping tog kommandot direkt och ledde med 3–0 efter första halvlek.

En komfortabel seger på gång? Inte riktigt. Piteå reducerade två gånger om tidigt i den andra halvleken. Men Linköping lyckades därefter stå emot. Slutsiffrorna blev 3–2. I och med Häckens poängtapp är Linköping nu bara två poäng bakom göteborgarna.

Matchen mellan Rosengård och Djurgården slutade 2–2.