"Hade betytt mer om vi tagit poäng"

Anna Signeul hade Sverige på kroken. Men hon fick lämna Gamla Ullevi tomhänt. 1–2-matchen var ändå ett stort fall framåt för Finlands svenska förbundskapten. –Det här lovar gott inför framtiden, säger Signeul

Finländskt jubel efter 1–1-målet borta mot Sverige. Till slut blev det ändå förlust för Finland, 1–2.

Finländskt jubel efter 1–1-målet borta mot Sverige. Till slut blev det ändå förlust för Finland, 1–2.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2021-11-25 21:11

Den något oväntade 1–2-förlusten hemma mot Irland för några veckor sedan har satt Finland i ett krångligt läge i VM-kvalet.

En poäng borta mot Sverige, storfavorit till gruppsegern, hade därför betytt mycket i jakten på den andraplats som innebär playoffspel.

"Fantastiskt mål"

Finländskorna kom riktigt nära, men Lina Hurtig förstörde kvällen när hon stötte in segermålet, 2–1 till Sverige, med drygt tio minuter kvar att spela.

– Jag är besviken över att vi inte kunde få med oss en poäng. Jag tycker att vi spelade väldigt bra och jag är väldigt stolt över spelarna. Det här lovar gott inför framtiden, vi kan ta med oss mycket positivt från den här matchen. Vi gjorde ett fantastiskt mål till exempel, säger Finlands svenska förbundskapten Anna Signeul.

Målet i fråga stod Linda Sällström för. Det brukar hon göra.

Det var HJK-anfallarens 50:e mål i hennes 113:e A-landskamp – ett snitt på otroligt 0,44 mål per match. Men det är inte mycket att fira efter en förlust, säger Sällström.

– Det hade betytt mer om vi hade fått med oss några poäng, säger Sällström.

– Jag hoppades att jag skulle få fira det med poäng efter den här matchen. Vi kämpade väldigt hårt men det räckte inte i dag. Men vi gjorde det väldigt bra och gjorde det definitivt inte lätt för Sverige.

Fysiken avgörande

Anna Signeul känner ändå att Finland visade att de har något på gång. Det som saknas är ännu bättre fysik. Finländskorna orkade helt enkelt inte stå emot matchen ut.

– Det är det vi måste bli bättre på, att spela på den här nivån i 90 minuter. Det är det som fattas. Vi ser fram emot en vintersäsong nu där vi kan förbereda oss inför nästa år, där vi ska bli ännu starkare och uthålligare. Det är det som är lite avgörande, de svenska spelarnas fysik, säger Signeul.

– Men vi är absolut på rätt väg. Att vi kan spela fotboll, det visar vi verkligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om