"Hade inte varit rättvist mot någon att fortsätta"

Beslutet att hoppa av som ÅFF-ordförande växte fram för Maria Eklund. "Jag kände att jag inte kunde göra ett bra jobb någonstans", säger hon.

Maria Eklund lämnar Kopparvallen.

Maria Eklund lämnar Kopparvallen.

Foto: Montage

Fotboll2020-04-27 14:25

Under söndagen kom beskedet att Åtvidabergs FF får leta efter en ny ordförande. Bara två månader efter årsmötet slutar Maria Eklund med omedelbar verkan. Anledningen är tidsbrist – efter coronautbrottet gick inte uppdraget att kombinera med chefsjobbet inom äldreomsorgen.

För Sporten utvecklar hon nu också varför situationen blev ohållbar:

– Ordinarie arbetet kräver mycket av mig och med allt som hänt under senaste tiden blev det ännu mer. Då hade det inte varit rättvist mot någon, allra minst mot ÅFF, att fortsätta som ordförande. Jättetrist att det skulle sluta så här, men det är ett uppdrag som kräver ganska mycket.

Mer än vad du hade trott?

– Både ja och nej. Man kan säga att det förväntas att göra en hel del saker på dagtid och det blir ännu svårare när du jobbar med det jag gör och dessutom på annan ort. Det finns ett behov att vara på plats mer.

Det är ingen hemlighet att division 2-klubben har det tufft ekonomiskt och coronakrisen innebar ytterligare svårigheter, även om beslutet om hyresfritt för barn- och ungdomsverksamheten underlättat.

– Det behöver göras en del förändringar, men nu har i stort sett allt fått sättas på paus, säger Maria Eklund.

När kände du att du var tvungen att hoppa av?

– Det har växt fram under våren och jag kände att "nej, det går inte". Om jag fortsatte skulle jag inte göra ett bra jobb någonstans. Ordförandeskapet behöver skötas på fritiden och den fritiden har jag inte just nu.

Vem som tar över som tillförordnad ordförande på Kopparvallen ska presenteras under veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!