Hägerstad föll mot Falerum trots ledning

I halvtid var hemmalaget Hägerstad i ledningen med 2-1.

Hägerstads IF förlorade mot Falerums IF

Fotboll2022-06-28 21:20

Men Falerum vände - och vann. Till slut blev det 4-5 (2-1) i matchen i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll.

Segermålet för Falerum stod Linus Åkerlund för efter 86 minuter.

Hägerstad gjorde första målet. Arvid Borell gjorde målet, redan i 18:e minuten.

Hägerstad ökade ledningen till 2-0 efter en halvtimmes spel, genom Tim Bergström.

Falerum reducerade till 2-1 strax före halvtidsvilan, genom Albin Wretman. I 54:e minuten nätade Albin Wretman på nytt, och kvitterade för Falerum.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Mustafa Kadiric träff och gav Hägerstad ledningen.

I den 68:e minuten fick Falerum Erik Skogh utvisad, och fick spela med en man mindre sista 22 minuterna.

I 71:a minuten kvitterade Linus Åkerlund för Falerum.

I den 75:e minuten gav Arvid Borell Hägerstad ledningen igen. Fler mål än så blev det inte för Hägerstad.

Falerum kvitterade till 4-4 bara två minuter senare genom Albin Wretman som med målet fullbordade sitt hattrick.

Det matchavgörande målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Linus Åkerlund åter igen gjorde 4-5 för Falerum. Åkerlund fullbordade därmed Falerums vändning. Det fastställde slutresultatet till 4-5.

Albin Wretman gjorde tre mål för Falerum.

Hägerstad har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Falerum har två vinster och tre förluster. Det här var Hägerstads tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Hägerstad ligger på nionde plats medan Falerum har åttondeplatsen.

Hägerstad tar sig an Malmen i nästa match borta onsdag 17 augusti 19.00.