Hägerstad höjer ribban aningen: "Ser starkare ut"

Hägerstad gör sin tredje säsong i femman och ser starkare ut än på många år. "Vi har en bredare och spetsigare trupp, men förberedelserna kunde ha varit bättre", säger klubbens eldsjäl Jesper Wahlström.

Arvid Borell och Simon Sverre kommer att bli nyckelspelare för Hägerstad i år tillsammans med nyförvärvet Robert Åström.

Arvid Borell och Simon Sverre kommer att bli nyckelspelare för Hägerstad i år tillsammans med nyförvärvet Robert Åström.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-17 13:15

AVSPARK 2024

Hägerstad har fått kriga i de nedre regionerna av serien de senaste säsongerna. I år hoppas klubben att kunna klara sig kvar med större marginal. 

Och förutsättningarna finns.

– Egentligen borde vi blicka uppåt inför vår tredje säsong i femman och vi har ett starkare lag i år. Jag tror ändå att vi ska lägga ribban lite lagom. Kan vi bli ett mittenlag och hålla oss kvar säkert så är vi nöjda, säger Wahlström.

undefined
Fyra av Hägerstads nya spelare. William Bäcklund längst upp till vänster, Henrik Löwenborg längst upp till höger, Mustafa Kadiric längst ner till höger och brorsan Elmedin Kadiric till vänster.

Hägerstad har fått in flera nyförvärv och har en så pass bred trupp att de inlett ett samarbete med grannklubben Slätmon.

– Det tjänar båda klubbarna på. De som inte får plats i vår trupp får matchning i Slätmon och de får in spelare och får ihop till ett lag.

Är det något som oroar inför säsongen?

– Jag hade helst sett att vi spelat ett par träningsmatcher till. Det har strulat en del med matcher som har blivit inställda. Vi hade behövt de där extra matcherna i och med att vi har många nya spelare i truppen som behöver hitta in i vårt spel.

Förra veckan genrepade HIF med seger mot Horn/Hycklinge med 6–3. På lördag blir det premiär mot Skärblacka.

– Det blir en tuff start. De är klara seriefavoriter. Sedan har vi derbyt mot Rimforsa B borta i andra omgången. Det blir också en klurig match, men det är kul att komma igång med serien.

undefined
Arvid Borell Hägerstads IF

Resultat 2023

Kom nia i serien med 17 poäng på 20 matcher.

Målsättning 2024

– Kan vi hålla distansen till nedflyttningsstrecket och säkra nytt kontrakt med en mittenplacering är vi nöjda.

Seriefavoriter

– Skärblacka har plockat in flera spelare med stor erfarenhet och blir svårslagna i år. Linghem kan vara en outsider.

Försäsongen

– Det har sett bra ut på träningarna där vi ofta har varit över 20 spelare. Däremot har vi bara spelat tre träningsmatcher och det känns lite tunt när vi ändå har en hel del nya spelare i truppen som behöver få matcher för att komma in i vårt spel.

Heta nyförvärv

– Joakim Claesson kommer bli en väldigt nyttig spelare för oss. Likaså Robert Åström som är mittback och kan styra upp försvaret åt oss.

undefined
Robert Åström är ny i Hägerstad.

Nyckelspelare

– Arvid Borell har sett het ut på försäsongen och gjort sex mål på tre matcher. Sedan vill jag varna för Simon Sverre. Han har haft några jobbiga säsonger men ser vältränad ut nu och kan bli riktigt bra.

Stjärnskott

– Jakob Engström är ny från Brokind och kan bli ett utropstecken.

Seriepremiär

20/4: Borta mot Skärblacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!