Håll i hatten – vilka godbitar som väntar i helgen • Vi tippar!

En derbyfylld fredag kryddat med en rad andra intressanta matcher. Sporten har tagit en närmare titt på helgens hetaste drabbningar och siat kring hur det kommer att gå.

Simon Sandholms Hjorted/Totebo, Stina Kägu Bragsjös Vimmerby och Max Karlssons Djursdala har spännande matcher framför sig i helgen.

Simon Sandholms Hjorted/Totebo, Stina Kägu Bragsjös Vimmerby och Max Karlssons Djursdala har spännande matcher framför sig i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-17 07:00

Hjulsbro–Vimmerby

(Division 3, fredag)

STRÖMSTEN: Vimmerby är fortsatt obesegrat, men åkte på ett retsamt poängtapp hemma mot Waggeryd senast. Nu väntar Hjulsbro som kan bli en klurig utmaning. Laget föll senast med 3–2 borta mot Haga, men har potential. Vimmerby är tvåa i tabellen och har två poäng upp mot Hjulsbro som behöver vinna för att haka på i toppstriden. VIF får tipset med viss tvekan. Tips: 1–2.

undefined
Simon Sandholm med ett inlägg.

HultsfredHjorted/Totebo 

(Division 5, fredag)

ALLVIN: HFK har matchat tufft den senaste tiden. Mötet mot Hjorted/Totebo blir lagets fjärde på 14 dagar. Frågan är om det kommer att påverka Hultsfred? Nä, vi tror inte det. I så fall är det mer en mental fråga. Efter en stark inledning har HFK tre raka förluster, men i den senaste bjöd de tippade topplaget Tuna en hård fajt, trots 1–4. Hjorted/Totebo är klar favorit här, förstås. Nykomlingen är obesegrade, vilket vi tror att de även kommer vara efter besöket på Knektavallen. Men...tipset är oavgjort. Tips: 3–3.

Tuna–Djursdala 

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: IFK Tuna vann visserligen mot Hultsfred senast, men spelmässigt finns det fortfarande mycket att slipa på. Framförallt försvarsmässigt där det fanns stora luckor. Det kan Djursdala utnyttja. De har hittat formen rejält på sistone och fått fart på offensiven. Att utnämna DSK till favoriter är kanske i tuffaste laget, men en poäng tror jag att de kniper. Tips: 2–2.

undefined
Max Karlsson, Djursdala SK

Södra Vi–Lojal 

(Division 5, fredag)

ALLVIN: Södra Vi är sargat, både sett till skador och resultat. Här tror vi däremot på ett trendbrott. Lojal bör vara aningen slitna då det här blir deras tredje match på blott sju (!) dagar. Södra Vi bör vara betydligt mer fräscha i både knopp och kropp. Dessutom...längtan efter poäng är stark. Därför, knapp seger för Södra Vi.  Tips: 3–2.

Mörlunda–Målilla 

(Division 6, fredag)

STRÖMSTEN: Fredagen bjuder på många derbyn, men det hetaste är ändå det i sexan mellan "grannbyarna" Mörlunda och Målilla. Det brukar locka mycket folk till Lillesjö och prestigen som står på spel är oerhört stor. Båda lagen har inlett serien starkt och gjort många mål. Jag tror på en jämn och målrik kamp här. Tips: 3–3.

undefined
Stina Kägo Bragsjö, Vimmerby IF

Eksjö–Vimmerby dam

(Division 2, lördag)

ALLVIN: Ni vet uttrycket att "studsa tillbaka". Det är precis vad vi tror VIF gör i derbyt mot Eksjö, för det är väl ändå så vi får kalla matcherna mellan de här klubbarna. Det här är också botten (Eksjö) mot toppen (Vimmerby). Faktum är att VIF är superfavorit här. Eksjö har fem (!) raka förluster och det är inga uddamålsförluster precis! Som 1–9 senast mot Bankeryd... Tips: 0–6.

Stjärnan–HM IS 

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: HM IS har överraskat positivt så här långt. Samtliga tre segrar är tagna på hemmaplan medan de kammat noll på utanför Hjältemon. Precis som HM IS är nästan alltid Påskallaviksgänget bra hemma. Två raka hittills på Örnehed. Om det blir en tredje? Nej, jag tror inte det. Min känsla är att det blir knallhårt – och helt jämt. Tips: 1–1.

Rimforsa–Liu

(Division 4, söndag)

ALLVIN: Lurigt, månne? Jo. Man kan kanske tycka att ett formstarkt Rimforsa ska städa av Liu hemma på Hackelvallen. Men, det blir lättare sagt än gjort. Linköpingslaget har två raka mot bra motstånd och släpper inte till så mycket bakåt. Å andra sidan, RIF är seriens suverän när det handlar om att producera mål. Vi tror på fjärde raka för de svartvita. Tips: 2–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!