Hallenius om Swish-kampanjen: Tog åt mig

Gif Sundsvall startade en Swish-kampanj för att få hem Linus Hallenius. Nu avslöjar den nyblivne IFK Norrköping-anfallaren varför den togs ner. –Jag blev illa till mods, säger 31-åringen till Sundsvalls Tidning.

Linus Hallenius uppskattade inte GIf Sundsvalls Swish-kampanj för att få hem honom. Arkivbild.

Linus Hallenius uppskattade inte GIf Sundsvalls Swish-kampanj för att få hem honom. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TT

Fotboll2020-07-18 00:00

När Linus Hallenius för ett par veckor lämnade den cypriotiska klubben Apoel dröjde det inte länge innan det ryktades om en återkomst till Gif Sundsvall för anfallaren.

För att få hem sin forne skyttekung startade Norrlandsklubben en Swish-kampanj och uppmanade supportrar att hjälpa till att finansiera en övergång.

"Som fri spelare går Hallenius runt på Sveriges & Norrlands gator. Hjälp oss visa honom vägen hem", skrev Gif Sundsvall i ett inlägg på Twitter.

Togs ner

Men bara efter någon timme togs inlägget bort – efter önskemål från Hallenius själv.

– Jag blev illa till mods över hur den lades upp, säger han till ST och fortsätter:

– Nu kändes det som att folk skulle swisha mig pengar för att jag skulle kunna få lön. Jag tog personligen åt mig av det där, att personer som kanske är permitterade eller kanske till och med förlorat sina jobb indirekt ska swisha pengar till mig... jag tycker att det fanns andra sätt att presentera det, säger han till ST.

Valde Norrköping

Kampanjen avslutades efter att Hallenius bett sin agent att ta kontakt med "Giffarna" – och någon återkomst blev det inte för spelaren som i stället hamnade hos den allsvenska serieledaren IFK Norrköping.

Valet av klubb ska dock inte ha påverkats av Sundsvalls uppmaning till supportrarna att skänka pengar.

– Alla får göra sina tolkningar av kampanjen. Det målades upp en bild av att det skulle handla om kronor och ören i slutänden och det sista jag vill uppfattas som är att jag är en girig fotbollsspelare. Då hade jag kunnat göra helt andra val tidigare.

Hallenius har ännu inte debuterat för IFK Norrköping i allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!