Halmstad allt närmare allsvenskan

Halmstad fortsätter jaga tabellettan Degerfors. Efter 2-1 hemma mot Västerås befäster de andraplatsen med 53 inspelade poäng och närmar sig allsvenskt avancemang.

Sadat Karim blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.

Sadat Karim blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2020-10-24 19:46

Degerfors går klart bäst i superettan, även om det hackat något i maskineriet de senaste matcherna.

De toppar superettantabellen på 53 poäng, men ett stabilt Halmstad fortsätter plocka poäng strax bakom.

På lördagen besegrade man åttan Västerås med 2-1 och tog sin fjärde raka seger.

Halläningarna tog ledningen strax innan halvtid efter att Sadat Karim assisterat Mikael Boman som satte 1-0. I den 56:e minuten kom kvitteringen från Västerås genom Viktor Prodell.

Blixtsnabb replik

Men HBK var snabba att replikera. Bara sekunder senare fick Sadat Karim, som fyllde 29 år just denna lördag, på ett skott mot mål från straffområdet, trots att han drogs rejält i tröjan. Västeråsmålvakten Anton Fagerstrom räddade men Karim fick tag på returen och satte 2-1.

– Det var en väldigt viktig seger både för mig och för laget. Vi jobbar hårt och när chanserna kommer behöver vi göra mål. Jag tror det här var en av mina bästa matcher, sade Karim i D play efter matchen.

Kan bli av med poäng

Lördagens seger gör att Halmstad nu ligger på 53 poäng med en match mer spelad än Degerfors.

Samtidigt utreds Halmstad för eventuella felaktigheter vid mittfältaren Simon Lundevalls övergång till klubben. Om det skulle visa sig att Lundevalls övergång till Halmstads BK skett på felaktiga grunder riskerar klubben i värsta fall poängavdrag. Men Svenska fotbollförbundet, som just nu utreder frågan, har sagt att de ser det som osannolikt.

Omgången spelas klart söndag och måndag med bland annat Trelleborg-Degerfors på söndag eftermiddag. Därefter återstår fem omgångar.

I lördagens andra match besegrade Örgryte Öster med 4-1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!