Hamilton och Williams med i Chelsea-bud

Arsenal-anhängaren Lewis Hamilton kan ta en oväntad sväng i fotbollskretsar. Formel 1-föraren vill bli delägare i Chelsea – tillsammans med tennisspelaren Serena Williams. Stjärnorna uppges bidra med nästan 250 miljoner kronor till sir Martin Broughtons bud på Premier League-klubben.

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton är med och budar på Chelsea – tillsammans med tennisstjärnan Serena Williams. Arkivbild.

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton är med och budar på Chelsea – tillsammans med tennisstjärnan Serena Williams. Arkivbild.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Fotboll2022-04-21 12:33

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton – tillika Arsenal-supporter – och tennisstjärnan Serena Williams ser ut att vidga sina vyer utanför sina mest kända områden.

Nu kan duon ge sig in i fotbollsbranschen.

Enligt brittiska Sky Sports är de med i jakten på att köpa Chelsea, i form av en del av sir Martin Broughtons bud på Premier League-klubben.

10 miljoner pund, drygt 123 miljoner kronor, är summan som idrottsstjärnorna uppges bidra med vardera till budet som frontas av den tidigare styrelsemedlemmen i Liverpool och ordföranden för flygbolaget British Airways.

Tv-kanalen uppger att fler personer är med i det samlade budet, däribland de amerikanska affärsmännen Josh Harris och Dave Blitzer.

Enligt norska nyhetsbyrån NTB finns det två andra budgivare i kampen om Chelsea:

+ Amerikanen Todd Boehly, delägare i MLB-laget Los Angeles Dodgers, schweiziska miljardären Hansjörg Wyss och brittiske fastighetsmagnaten Jonathan Goldstein.

+ Amerikanen Steve Pagliuca, som är delägare i NBA-laget Boston Celtics och äger 55 procent av italienska Serie A-klubben Atalanta.

Den ryske oligarken Roman Abramovitj är tvungen att sälja Chelsea till följd av sanktionerna på grund av kriget i Ukraina. Den brittiska regeringen har godkänt försäljningen av klubben och affären väntas blir klar i maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!