Hammarby bröt måltorkan – vann i Kalmar

Efter två raka matcher utan mål lossnade det något för Hammarby mot Kalmar. Två mål blev det och seger med 2–1. –Det är oerhört tungt när de gör 1–0, för det är lite typiskt för vår säsong hittills. Men jag tycker vi reser oss jäkligt bra, säger matchvinnaren Gustav Ludwigson.

Gustav Ludwigson nickade hem tre poäng till Hammarby mot Kalmar.

Fotboll2020-07-16 21:10

Hammarby är ett tippat topplag och har som målsättning att vara med och slåss om guldet. Men det har varit en trög start på säsongen och framför allt har de haft svårt att få igång målskyttet.

– Det handlar mycket om att sätta principer, vi måste hitta en bra grund och krydda det med detaljer. Förhoppningsvis är det vad vi börjar göra nu, säger Gustav Ludwigson.

Men mot Kalmar började det på värsta tänkbara sätt, Kalmar gjorde 1–0 efter bara åtta minuters spel.

– Vi hade pratat om att det skulle bli fysiskt och mycket dueller, vi vet hur viktigt det är att vara noga på andrabollarna. Deras mål blev en liten väckarklocka, säger anfallaren som hade en nyckelroll i matchen.

Sen kvittering

Hammarbyspelarna vaknade verkligen till, för efter målet fick Kalmar knappt låna bollen. Hammarby vann i stort sätt samtliga dueller och bollinnehavet när nästan totalt. Men det skulle dröja innan kvitteringen kom.

– Man började snegla lite på klockan, vi har haft lite sådana situationer innan då vi haft svårt att göra mål. Vi försökte ha tålamod och göra det vi är bra på.

1–1 är vad man brukar kalla ett psykologiskt viktigt mål. På tilläggstid i första halvlek satte Paulinho kvitteringen.

– Det var jätteviktigt med 1–1 innan paus och i halvtidssnacket var vi riktigt taggade och sa att vi ska gå ut spela som vi gjort för då kommer vi att vinna.

Avgjorde med en nick

Kalmar hade lite mer boll i andra halvlek, men det var fortsatt dominans från Hammarby. Målet kom med en dryg kvart kvar.

– Jag har skämtat om att jag är så himla kass på att nicka så det var skönt att sätta dit den. Och det var ett jättefint inlägg av Paulinho, vi fick ögonkontakt tidigt. Det var bara att sätta dit huvudet, säger Ludwigson med ett leende.

För Kalmar var det femte raka förlusten. Men tränare Nanne Bergstrand vill inte prata om någon kris.

– Inte efter åtta omgångar. Vi ligger på kvalplats och det är massor av matcher kvar, det är ingen kris, menade Bergstrand.