Hammarby föll i slutet – Elfsborg överkört

I 86 minuter såg det lovande ut för Hammarbys del i playoff-spelet i Europa Conference League. Men två mål i matchens slutskede sänkte "Bajen" – som måste vända ett 1–3-underläge mot Basel i returmatchen om en vecka. –Hoppet lever fortfarande, säger Imad Khalili till Aftonbladet.

Arthur Cabral sänkte Hammarby med två sena mål.

Fotboll2021-08-19 21:27

Dubbelmötena avgör vilka lag som avancerar till gruppspelet i den nystartade turneringen Europa Conference League.

Och Hammarbys hopp fick sig en rejäl törn under tre olycksaliga minuter mot Basel.

Den allsvenska tabellfemman var nederlagstippat på förhand – trots det var de bara minuter från att lämna St Jakob-Park med ett kryss i bagaget. Men nära räcker som bekant inte. Den brasilianske anfallaren Arthur Cabral gjorde mål i matchminut 87 och 90 och försvårade situationen rejält för Hammarby inför returen på Tele2-arena nästa torsdag.

– Vi var så klart frustrerade även om det är ett bra lag vi möter så vill man alltid vinna. Samtidigt känner vi att vi var med och förtjänade oavgjort. Men det blev 1–3 och det är det vi får rätta oss efter. Det är inte alltid rättvist, säger Imad Khalili till Aftonbladet.

Hattrick

Arthur Cabral gjorde ledningsmålet genom en nickskarv på en inläggsfrispark efter halvtimmen spelad.

Hammarby fick en gyllene möjlighet att utjämna matchen i slutminuterna av första halvlek, men Astrit Selmani lyckades inte förvalta friläget.

Kvitteringen kom i stället med 20 minuter kvar att spela. Gästerna bet sig fast efter en frispark och till slut landade bollen hos nyligen inbytte Khalili som utjämnade med ett volleyavslut.

– Efter inlägget så kände jag att bollen skulle dimpa ner där och sen var det bara att försöka få den på mål, säger målskytten.

Och det såg länge ut att hålla.

Men Cabral ville annat. Först dundrade han in 2–1 med en distinkt avslut utanför straffområdet, sedan fastställde han slutresultatet, och fullbordade sitt hattrick, på straff i den 90:e minuten.

– När vi kommer hem så vet vi hur bra vi är när vi kommer upp i nivå. Sen kanske vi gör ett tidigt mål och helt plötsligt blir det ett mentalt spel. Hoppet lever fortfarande, säger Khalili.

Elfsborg överkört

För Elfsborgs del ser det än värre ut. Boråsarna föll med 0–5 borta mot nederländska Feyenoord.

Hemmalaget hade lekstuga i första halvlek och gjorde tre mål inom loppet av tolv minuter.

Colombianen Luis Fernando Sinisterra öppnade målskyttet i den 25:e minuten på nick, och blev sedan tvåmålsskytt när han behärskat placerade in 3–0.

Däremellan hade Alireza Jahanbakhsh hunnit dundra in 2–0.

I andra halvlek fortsatte Sinisterra sin framgångsrika kväll när han fullbordade sitt hattrick, återigen på nick. Brian Linssen fastställde slutresultatet till 5–0 i den 59:e minuten.

Båda lagen fick dessutom varsitt rött kort. Frederik Holst drog på sig sitt andra gula kort med halvtimmen kvar att spela. I den 80:e minuten fick Feyenoords målvakt Justin Bijlow syna det röda kortet efter att han stoppat Marokhy Ndione i ett målchansläge.

Även den returmatchen spelas på torsdag nästa vecka.