Hammarby krossade Elfsborg – efter drömdebut

Offensiv fotboll, stolpträffar, bortdömda mål och succédebut. Matchen mellan Hammarby och Elfsborg var allt annat än ett sömnpiller. –Jag blev faktiskt lite förvånad, säger succédebutanten Abdelrahman Saidi till Discovery+.

Hammarbys nyförvärv Abdelrahman Saidi gjorde 1–0, på nick, i sin debut mot Elfsborg.

Fotboll2022-07-17 16:58

Inför matchen fick Elfsborgstränaren Jimmy Thelin frågan om varför folk borde se matchen mellan hans lag och Hammarby. Svaret kom blixtsnabbt.

– Det kommer gå undan, sade Thelin i Discovery+.

Och rätt hade han.

Redan i den andra minuten va bortalaget Elfsborg nära att spräcka Davor Blazevics nolla. Men Hammarbys Darijan Bojanic fick till slut undan bollen. Därefter fortsatte chanserna att hagla.

Jacob Ondrejka, Jeppe Okkels och Per Frick skapade ständigt oro i hemmaförsvaret. För Hammarbys del var trion Nahir Besara, Gustav Ludwigson och nyförvärvet, tillika debutanten, Abdelrahman Saidi inblandade i det mesta som hände i offensiv väg.

"Jag blev faktiskt förvånad"

I den 8:e minuten fick "Bajen" till slut bollen i nät. Besara skickade in ett inlägg som Saidi mötte med huvudet, därmed var 1–0, och drömdebut, ett faktum.

– Jag blev faktiskt förvånad, jag är inte så bra med huvudet. Men ibland kan jag chocka med huvudet, säger Saidi i halvtid till Discovery+.

Direkt på avspark kvitterade Ondrejka. Trodde han åtminstone, målet dömdes dock tvivelaktigt bort för offside.

Innan paus hann även Hammarby med att få ett mål bortdömt, pricka stolpen och sätta 2–0. Allt signerat Ludwigson.

I andra halvlek fortsatte Hammarby, med just Ludwigson i spetsen, att skapa chanser. Med en dryg kvart kvar att spela rundade Ludwigson Elfsborgsmålvakten och chippade enkelt in sitt andra mål för dagen, 3–0.

I matchen debuterade även nyförvärven David Concha, Shaquille Pinas och Pavle Vagic för Hammarby.

Buades ut av hemmapubliken

På annat håll spelade IFK Göteborg hemmamatch mot Mjällby.

Det började bra för "Blåvitt" som tog ledningen i den första halvleken genom Alexander Jallow, fint framspelad av Hosam Aiesh.

Resultatet skulle dock inte stå sig matchen ut. Gästerna kunde kvittera genom Ivan Kricak efter en fast situation. 1–1 blev matchens slutresultat och efteråt buades hemmalaget ut av missnöjda supportrar.

Krysset innebär att IFK Göteborg ligger på en sjunde plats i allsvenskan medan Mjällby är tia.