Hammarby kryssade igen

Ledning två gånger om – men det slutade som det brukar för Hammarby på hemmaplan. Fjärde raka krysset kom efter 2–2 mot Helsingborg i allsvenskan. –Vi gör en jättedålig insats, men borde vinna ändå, sade Hammarbytränaren Stefan Billborn.

Helsingborgs Erik Figueroa och Hammarbys Alexander Kacaniklic i kamp om bollen i 2–2-mötet i Stockholm.

Fotboll2020-09-13 16:45

Hammarby kunde inte följa upp 4–0-utskåpningen mot IFK Göteborg tidigare i veckan. Laget dominerade stort i den första halvleken mot ett lågt stående Helsingborg, på kvalplats inför omgången.

Redan i tolfte minuten kunde Imad Khalili nicka in 1–0 från nära håll sedan Muamer Tankovic, hattrick senast mot Göteborg, haft uppvisning.

Han knorrade bollen via ribban, höger stolpe, mållinje och vänster stolpe innan Khalili var framme och skickade bollen i nät.

Men mer gav inte övertaget. Hammarby hade 25–12 i avslut totalt under hela matchen.

Helsingborg stack upp ett par gånger före paus, utan att få utdelning.

Den kom efter paus i stället.

Kacaniklic tillbaka

Max Svensson kunde skicka in kvitteringen från nära håll i 47:e minuten, framspelad av Anthony van den Hurk.

Bara åtta minuter slog formstarke Aron Johansson till för "Bajen". Hans 2–1-mål från nära håll var sjätte fullträffen på de sju senaste matcherna.

Framspelningen stod comebackande Alexander Kacaniklic för. Tillsammans med Tankovic var det duon som var tongivande i hemmalaget.

Kacaniklic byttes ut ett par minuter efter ledningsmålet och lite senare även Tankovic, som bytte ut sig själv efter en smäll. Enligt Dplay ska det enligt de första rapporterna inte vara någon fara med Tankovic.

Hammarby har ju Europa League-kval mot Lech Poznan hemma på onsdag.

"Dubbla känslor"

Men efter profilernas uttåg kunde Helsingborg – utan bortaseger i allsvenskan – kvittera på nytt. Hammarbyförsvaret hamnade på efterkälken i en kontring och Alex Timossi Andersson skickade in 2–2 bakom hemmamålvakten Davor Blazevic, frispelad av 1–1-skytten Max Svensson.

– Det är dubbla känslor. Vi ligger under två gånger och får med oss en poäng, men vi har några omställningar till i andra där vi borde fått utdelning, sade Max Svensson till Dplay.