Hammarby och Häcken fortsätter vinna

Hammarby tog tre blytunga poäng borta mot svårspelade Vittsjö. –Otroligt viktigt med seger, säger formstarka Madelen Janogy i Viaplay.För serieledaren Häcken blev det också seger, 3–0 mot Växjö.

Madelen Janogy visade vägen i 2–0-segern. Arkivbild.

Fotboll2023-06-25 16:56

Landslagsstjärnan Madelen Janogy gav "Bajen" ledningen efter 23 minuter. Anfallaren smög fram och nickade in 1–0.

Vittjö bjöd upp till dans – men det viktiga kvitteringsmålet saknades och den första halvleken slutade med en uddamålsledning.

– Det är en tuff match, men vi spelar bra, trots några bolltapp. När vi har bollen så går det långsamt och där måste vi skruva på tempot. Vi måste höja oss, sade lagkapten Alice Carlsson i Viaplay i halvtid.

Direkt i början av den andra utökade Hammarby ledningen. Den här gången var det Maika Hamano som stötte dit bollen till 2–0, vilket även blev slutresultatet.

Segern var Hammarbys femte raka i damallsvenskan och man är tvåa i tabellen, tre poäng bakom serieledaren Häcken – som i sin match besegrade Växjö med 3–0. Båda lagen har spelat 15 matcher.

– Det var otroligt viktigt med tre poäng eftersom det är en svår bortamatch. När vi gör det andra målet kan vi spela i lugn och ro, säger Madelen Janogy.

I söndagens andra matcher besegrade serietrean Piteå Uppsala med 2–1. Regerande mästarlaget Rosengård fick bara med sig ett kryss efter 1–1 borta mot KIF Örebro.

– Just nu är det svårt att få fram orden. Det är så jävla frustrerande att vi inte gör mål, säger Rosengårds Jessica Wik i Viaplay.

Rosengård är femma i tabellen, nio poäng upp till Häcken.