Hammarbys missräkning – föll hemma

Hammarby hade chansen att gå upp i serieledning. Men i stället åkte "Bajen" på en förlust – Kristianstad tog en blytung seger med 2–1. –Vi förtjänade segern, säger målskytten Hlín Eiríksdóttir i Viaplay.

Kristianstad besegrade Hammarby.

Fotboll2023-10-07 17:04

Efter Häckens sena poängtapp under fredagskvällen, där Vittsjös målvakt Lainey Burdett satte 1–1 i den 93:e minuten, hade Hammarby chansen att ta över serieledningen i damallsvenskan.

Men det krävdes en seger mot tabellsexan Kristianstad hemma på Kanalplan.

Och det visade sig vara lättare sagt än gjort.

"Bajen" hade svårt att komma till målchanser och ju mer tid det gick desto större självförtroende fick bortalaget.

I den andra halvleken tog KDFF ledningen efter timmen spelad. Hlín Eiríksdóttir fick bollen i straffområdet, vred inåt och satte ledningsmålet.

Kristianstad utökade sedan på till 2–0. Efter en missad straff kunde Sheila van den Bulk nicka in tvåan.

Hammarby reducerade sent, men Kristianstad höll undan och tog tre blytunga poäng i jakten på en Europaplats.

– Det var nervöst i slutet, men vi gör en jättebra match. Vi är bättre hela matchen, säger Hlín Eiríksdóttir i Viaplay.

Efter 1–2-förlusten står Hammarby på 49 poäng, en upp till Häcken. Linköping är trea på 48.

I de övriga matcherna körde Brommapojkarna över Örebro och vann med 4–1. Norrköping slog Kalmar med 3–0.