Hammers vann galet derby – Brighton bjöd på kross

Londonderbyt mellan Crystal Palace och West Ham försenades med en kvart efter trängsel vid Selhurst Parks ingångar. När portarna väl öppnade bjöds publiken på en galen match som hemmalaget vann med 4–3. Brighton krossade Wolverhampton med 6–0 medan Brentford vann sent (2–1) mot Nottingham.

West Hams Tomas Soucek hade en händelserik match.

Fotboll2023-04-29 15:47

I huvudstaden var det gästernas Tomas Soucek som skulle hamna i fokus. Först gav tjecken sitt West Ham en tidig ledning när han tryckte in 1–0 efter en hörna.

Palace kvitterade snabbt genom Jordan Ayew och tog sedan ledningen när Wilfried Zaha presenterades öppet mål.

2–1 och då hade det inte ens gått 20 minuter.

Sedan tog Soucek huvudrollen på nytt – den här gången i negativ bemärkelse. Efter att ha drällt med bollen kunde Jeffrey Schlupp stjäla den och rulla in 3–1.

Trippla hörnmål

Soucek var inte färdig där. På en hörna skarvade han bollen vidare till Michail Antonio som nickade in reduceringen.

När sedan Eberechi Eze satte 4–2 från straffpunkten såg det klart ut.

Men "Hammers" hittade ännu en reducering – efter ännu en hörna. Den här gången var Nayef Aguerd sist på bollen och återigen skarvades bollen fram av Tomas Soucek.

Närmare än så kom man dock inte och Palace kunde vinna med 4–3.

Bottenlaget tappade sent

Nykomlingen Nottingham slåss för nytt kontrakt nere i botten och var nära en fin skalp borta mot Brentford.

Januariförvärvet Danilo gav bortalaget ledningen i slutet av första halvleken. Men i 82:e minuten fick Ivan Toney frisparksläge och lyckades kvittera tack vare en slarvigt uppställd mur.

Och värre skulle det bli. På stopptid dribblade Josh Dasilva sig fram och sköt 2–1 till Brentford.

I Brighton hade hemmalaget en rolig eftermiddag mot Wolverhampton – i synnerhet trion Danny Welbeck, Pascal Gross och Deniz Undav. Samtliga gjorde två mål var när Brighton vann med hela 6–0.