Han är den lokala skyttekungen

Första halvlek av årets fotbollssäsong är avverkad och de flesta lokala lagen går nu in till halvtidsvilan. Även om ingenting är klart än finns det en spelare som stuckit ut från övriga med sina mål. Det är Albert Johansson, som just nu är den lokala skyttekungen och som nu öppnar för spel på högre nivå.

Hultsfred FK:s anfallare Albert Johansson har gjort 18 mål under säsongen hittills.

Hultsfred FK:s anfallare Albert Johansson har gjort 18 mål under säsongen hittills.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2018-07-04 07:00

Sommaruppehållet kommer lägligt för lag som haft det tufft, men mindre lägligt för lagen som hittat formen och vill trumma på. Ett av lagen som verkligen kommit igång och är med i den absoluta toppen av sin serie är Hultsfreds FK i division fyra. Där finns en mycket speciell målskytt också.

Mycket av HFK:s framgångar i år ska tillskrivas 20-årige anfallsstjärnan Albert Johansson, som gjort flest mål av alla lokala fotbollsspelare hittills. 18 fullträffar på tolv matcher har hjälpt HFK till en andraplats i fyran med bara en poäng bakom serieledarna. Skyttekungen själv menar att det här var säsongen då han verkligen bestämde sig för att ta tag i fotbollen.

– Inför den här säsongen sa jag till folk runt omkring mig att jag verkligen ska försöka satsa på fotbollen. Förut har jag mer spelat för skojs skull, säger Albert Johansson.

För några år sedan var Albert hett eftertraktad och hade erbjudanden från bland annat Vimmerby IF att komma och provträna. Han var dock aldrig med och tränade och blev kvar i de lägre divisionerna. Men när han nu börjat ta karriären på allvar är det mycket möjligt att resan fortsätter någon annanstans än i Hultsfred.

– Vi får se om några lag hör av sig efter säsongen. Det hade verkligen varit kul att testa på spel högre upp nästa år men till den här säsongen ville jag vara kvar i HFK och bli tränad av Jerker (Einarsson), säger Albert.

Han har alltid varit en speciell målskytt och har verkligen hittat rätt i årets upplaga av HFK. Men Albert och laget har inte tagit ut något i förskott och det är när säsongen summeras i oktober som målen verkligen kan betyda något.

– Det känns bra att vi ligger i toppen, där vi ska ligga och vi ska i alla fall ta en kvalplats. Sedan är det klart att det är kul att göra så många mål men jag är fortfarande inte nöjd utan jag vill göra ännu fler. Det är en hel del kvar att göra, säger han.

Vad hade du för personliga målsättningar inför säsongen?

– Jag hade ingen speciell målkvot men jag tror aldrig jag har gjort så här många mål på vårsäsongen på seniornivå. Det enda jag gick in med till säsongen var att ge 100 procent och vinna varenda kamp. Om jag sedan vinner skytteligan är det en bonus.

Lokala skytteligatoppen

1) Albert Johansson (HFK), 18 mål

2) Henrik Johansson (Målilla), Adrian Mathiasson (Södra Vi) 12 mål

3) Albert Kargbo (Horn/Hyckl.) 9 mål

4) Rasmus Bexell (Gullringen), Rickard Thuresson (VIF), Flamur Mullali (SK Lojal) 8 mål

5) Jimmy Johansson (HM IS), Robin Berggren (Ariel), Mattias Carlsson (Hägerstad), Anton Carlsson (IFK Tuna), Gustavo Borges (IFK Tuna), Abbas Mohamadi (BK Boston) 7 mål

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om