Han är valberedningens förslag som ny IFK-ordförande

Det har varit en turbulent tid, men nu är IFK:s valberedning klar med sitt förslag till det kommande årsmötet. Till ny IFK-ordförande föreslås Sakarias Mårdh.

Sakarias Mårdh föreslås som ny ordförande i IFK.

Sakarias Mårdh föreslås som ny ordförande i IFK.

Foto: Ida Larsson

Fotboll2021-02-02 09:43

Det har inte varit någon lugn tid i klubben efter att den sista matchen var avklarad säsongen 2020. Flera personer har lämnat på kansliet där många riktat kritik mot arbetsmiljön.

Framför allt mot den sittande styrelsen och främst dess ordförande Peter Hunt.

Klubbens valberedning har fått jobba intensivt för att komma fram till en ny styrelse att föreslå inför det årsmöte som kommer att hållas digitalt i slutet på februari.

För ett par veckor sedan framkom det att man inte hade för avsikt att föreslå Peter Hunt som fortsatt ordförande för klubben. Hunt själv ville inte svara på hur han ser på det beskedet och framtiden när Sporten sökte honom då.

Han skrev:

"Jag funderar på hur jag ska agera. Ärligt, vet ej. Beror ju på vad valberedningen föreslår...Kommer ej ta någon annan roll."

Nu är valberedningen klara med sitt arbete och under tisdagsförmiddagen presenterade man sitt förslag till ny styrelse för IFK på klubbens hemsida.

Där står det klart att Sakarias Mårdh är den som kommer att föreslås ta över som ordförande för de kommande två åren. Mårdh kom in i styrelsen som suppleant inför det här året och driver civilt ett vårdbolag som heter Ansvar & Omsorg AB.

Övriga förslag till styrelsen ser ut så här: Patrik Jönsson (omval, två år), Nils Ringborg (omval, två år), Jonas Lind (nyval, två år), Ingela Andersson (ett år kvar), Jessica Steen (ett år kvar), Henrik Kvick (ett år kvar), Pia Berglund (nyval, suppleant, ett år).

Som revisorer föreslås Ronnie Nordin på två år och Ola Jacobsson på ett år.

Sporten söker Sakarias Mårdh för en kommentar.

Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!