Han blir Frödinge/Brantestads nya tränare

Frödinge/Brantestads herrlag har letat huvudtränare ett tag. Nu är det klart att 32-åriga Senad Berisha tar över laget. "Det är lite skräckblandad förtjusning", säger han om uppdraget.

Frödinge-Brantestad kommer vara med i årets KM inomhus, och det blir Senad Berishas debut som FBSK-tränare i tävlingssammanhang.

Frödinge-Brantestad kommer vara med i årets KM inomhus, och det blir Senad Berishas debut som FBSK-tränare i tävlingssammanhang.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-12-01 12:43

– Det är en väldigt bra kille som vi är glada över att ha signat som huvudtränare, säger Henrik Blomberg från FBSK:s fotbollssektion. 

Senad Berisha spelade i Frödinge för några år sedan, och har på senare år varit hjälptränare i Gullringen och Kisa BK. Senaste säsongen spelade han i Horn. 

– En duktig fotbollsspelare och en social, lättsam och trevlig person. Han kommer kunna hantera laget på ett bra sätt. Han har både fotbollskompetens och en hög social kompetens, säger Henrik Blomberg. 

Vid sidan av Berisha kommer Robin Blomberg vara assisterande tränare. Niklas Gustafsson är lagledare för A-laget och Björn Gustafsson för B-laget. Lasse Gunnarsson kommer finnas med som resurs på matcher. 

Senad Berisha om att bli huvudtränare i FBSK:

– Ja men det känns bra. Det är lite skräckblandad förtjusning, med tanke på att det är första tränaruppdraget, men det finns gott om folk runt omkring som stöd, säger Berisha, som inte kommer spela något själv.

Senad Berisha mötte laget när han spelade med Horn och tycker det verkar vara en bra grupp.

– De jobbar hårt. En lojal grupp med bra sammanhållning. Det kommer man långt på i den här serien tillsammans med lite träning. Jag hälsade på grabbarna idag (läs söndag), men har inte hunnit få någon bild av spelarna. 

Har ni någon målsättning än?

– Nej, vi får sätta oss ned med laget och komma överens om något. Det gäller att alla är på samma plan i den frågan. 

Senad Berisha.
Senad Berisha.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!