Han blir ny huvudtränare för Södra Vi IF

Pierre Brorsson tackar för sig. Istället blir det Patrik Nilsson som tränar Södra Vi IF i division 5 nästa säsong. "Jag ser fram emot denna sportsliga utmaning", säger han.

Södra Vi IF har nu gjort klart med en huvudtränare till säsongen 2022.

Södra Vi IF har nu gjort klart med en huvudtränare till säsongen 2022.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-11-22 20:07

Södra Vi IF bytte tränare inför den förra säsongen, då Peter Magnusson lämnade. Han ersattes av Pierre Brorsson, som var med och förde laget till ett kvalspel upp till division 4. Kvalet blev dock ingen höjdare och SVIF spelar kvar i "femman" kommande år. Nu byter man tränare igen.

2022 kommer SVIF att ledas av Patrik Nilsson. Det blev klart på måndagen. Nilsson har tidigare både spelat själv och varit tränare inom den lokala fotbollen. Mellan 2018 och 2020 var han med i Djursdala SK:s ledarstab.

– När Södra Vi hörde av sig och frågade om jag var intresserad av huvudtränaruppdraget kändes det rätt. Jag ser fram emot denna sportsliga utmaning i Södra Vi, som består av många träningsvilliga spelare i rätt ålder. Klubben har en klar målsättning om att vara ett topplag i division 5 och jag vill gärna vara med på denna resa, säger Patrik Nilsson till SVIF:s Facebook-sida på måndagskvällen.

Ossian Mathiasson i SVIF:s sportgrupp säger så här om den nye tränaren:

– Det känns fantastiskt bra att pusselbitarna har fallit på plats och vi i föreningen är mycket nöjd med lösningen. Patte är en passionerad och engagerad ledare som kommer passa perfekt in i vår träningsflitiga grupp.

Klubben skriver att man arbetar med att hitta en assisterande tränare. Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning kommer Ronny Zeilon, som var assisterande 2021, inte att vara kvar i SVIF:s ledarstab.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!