Tuff konkurrens när de här spelarna tog plats i elvan

Då var det dags. I tuff konkurrens har vi valt de här elva spelarna.

 Här är tre av spelarna i veckans elva: Knut Gunnarsson, Rasmus bexell och Albin Isaksson.

Här är tre av spelarna i veckans elva: Knut Gunnarsson, Rasmus bexell och Albin Isaksson.

Foto: Magnus Strömsten, Viggo Linderson

Fotboll2023-08-22 12:29

MÅLVAKT

Tobias Thuresson, IFK Tuna

Thuresson hade inte så fasligt mycket att göra i den tuffa bortamatchen mot IF Stjärnan. Men när väl det fysiskt starka laget från Påskallavik vaskade fram möjligheter, ja...då briljerade Tuna-målvakten. Hyllades stort av tränare Lasse Gustavsson efteråt.

undefined
Albin Isaksson var en av planens bästa när Djursdala segrade.

BACKAR

Albin Isaksson, Djursdala

Förstås ingen skräll att Albin Isaksson är med på listan. Han är en av de bästa spelarna i division fem. Nu var han tillbaka som mittback och ja...han gjorde knappt ett enda misstag när DSK vann med 2–1 mot Tjust. Kombinerar rollen som tuff och duellstark back, med att servera fina passningar med sin känsliga högerfot.

Lars-Henrik Karlsson, Frödinge

FBSK har varit urstarka defensivt i princip hela säsongen. Så också mot Hjorted/Totebo, trots två insläppta. Rutinerade Lars-Henrik Karlsson ger säkerhet och trygghet till hela laget. Bra på att mana på och pusha sina medspelare. En viktig ledare för Frödinge/Brantestad. 

Knut Gunnarsson, Vimmerby

Mittbacken har genomgående varit en av Vimmerbys främsta i år. Något han visade med eftertryck när topplaget Adas kom på besök. Knut vann i princip varenda nickduell, varenda närkamp och var hur stabil och säker som helst. Och vi minns hans räddning på mållinjen som grädde på moset.

undefined
Vimmerbys Knut Gunnarsson var mycket bra mot Adas United

MITTFÄLTARE

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF

Med i elvan – igen. Låt vara att han borde vara med på backposition, men här är han på mittfältet. Nåväl. Tarabeih sprang, sprang och sprang. Adas tyckte nog att Vimmerbys ytterback var riktigt jobbig. Med sitt driv och sin löpkapacitet skapade han stor oreda i Adas när han gick framåt. Vilket han gjorde gång på gång. Var nära att bli målskytt. 

Adam Strangnefelt, Rimforsa

Segermaskinen Rimforsa ångar på. Mot Boxholm kom femte raka vinsten. Imponerande. Nu gjorde inte RIF en av sina bättre matcher för året, men det gjorde inte så mycket när laget ändå vann. Nyttige Adam Strangnefelt var mycket bra på mittfältet.

Jetmir Shehi, Lojal

En av traktens mest bollskickliga och tekniska spelare. Jo, självklart. När Jetmir får bollen händer det oftast grejer. Med sin balans och bolltrygghet kan han lura bort vilken motståndare som helst med snabba kroppsfinter. När Lojal enkelt besegrade Horn/Hycklinge, då visade Shehi sin klass. Igen. 

Vilgot Pernius, Målilla

Vilket derby den unge Målillaspelaren hade. Tänk att få bli hjälte inför 300 åskådare med matchens två enda mål. Och bara 14 år gammal! Gissa om unge Vilgot stod i centrum på Idrottsparken efter mötet mot Mörlunda.

undefined
Rasmus Bexell gjorde tre mål för Gullringen

ANFALLARE

Rasmus Bexell, Gullringen

Kanske inte så delaktig i spelet alla gånger, men gör man tre mål i ett derby och har bud på mer än så. Då har man en given plats här. HFK hade svårt att stå emot "Ralle" när han stångade sig fram i offensivt straffområde och hittade bra ytor.

Diego Toribio Urrutia, Hultsfred

HFK imponerade offensivt, inte minst i den första halvleken. Med en lekfullhet och ett fyndigt kombinationsspel lirkade de sig igenom Gullringens försvar flera gånger om. Oftast med chilenaren som regissör. Hultsfreds skyttekung gjorde förvisso "bara" ett mål, men det var desto snyggare.

Ayman Abualhala, Lojal

Ayman har tagit klivet från en mer defensiv position till anfallare. Ett lyckat drag har det visat sig. Mot Horn/Hycklinge gjorde han mål igen. Han var en av de bästa hos serieledarna: "Vi kunde ha gjort ännu fler mål, men sex stycken fick räcka", sa han efteråt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!