Stormar fram mot serieseger och i skytteligan

Han far fram som en virvelvind i motståndarnas försvar. Vimmerbys anfallare Joakim Storm har siktet inställt på serieseger och kan dessutom ta hem skytteligatiteln i serien. "Det viktigaste är att vi fortsätter vinna, men det vore såklart skönt att få sätta några baljor till", säger han inför VIF:s match borta mot Örserum.

Joakim Storm är på jakt efter serieseger med Vimmerby IF och skytteligatiteln i serien.

Joakim Storm är på jakt efter serieseger med Vimmerby IF och skytteligatiteln i serien.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-02 17:00

Med 15 segrar, en oavgjord och en förlust har Vimmerby IF skaffat sig ett ypperligt utgångsläge med fem omgångar kvar av fotbollsfyran. Med fyra raka segrar och 20–0 i målskillnad är dagsformen minst sagt god.

Grunden till lagets framgångar den här säsongen har lagts genom ett stabilt försvarsspel med endast 14 insläppta mål på 17 matcher. Framåt har det dessutom blivit 62 mål och 14 av dem har den egna produkten Joakim Storm svarat för. Hans facit räcker till en andraplats så här långt i seriens skytteliga, ett mål bakom Tranås Isak Segersson.

– Individuellt sett hade jag förstås hoppats på inför säsongen att vara med och bidra med mål och assist. Att det skulle gå så här bra hade jag ändå inte vågat tro, säger Storm om sin egen insats.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag vill vara med och bidra med min fart och djupledslöpningar. Jag kommer nog bäst till min rätt i en central roll i anfallet, men jag har spelat en del på kanten också och det funkar också. Vi har många duktiga anfallare i laget och det är en trygghet att om någon av oss har en sämre dag så finns det alltid någon annan som kliver fram.

På lördagen är det bortamöte med tabelljumbon Örserum som väntar.

– Det gäller att vi är fokuserade och tar jobbet. Det viktigaste är att vi vinner, men det hade ju varit skönt att få sätta några baljor också.

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson är nöjd med formen på laget i helhet och Joakim Storm i synnerhet.

– Han har sett riktigt het ut på både träningar och matcher och är inne i ett bra flow nu.

Inför matchen mot Örserum ser han inga större orosmoln på himlen.

– Vi är inne i en bra trend, men får ändå se upp. Örserum spelar med kniven mot strupen och är ett hårt kämpande lag som gjort förbättrade resultat på slutet.

I lördagens match saknas Haris Dreco som är avstängd och Knut Gunnarsson som är skadad.

– Knut var ändå med och joggade lite lätt på träningen i torsdags och är på rätt väg. Han står över på lördag så det blir nog så att Rickard Thuresson kliver ner och ersätter.

Skytteligan

1) Isak Segersson, Tranås 15, 2) Joakim Storm, Vimmerby 14, 3) Julius Forssmed, Ölmstad 12, Ricky Gustafsson, Gullringen 12, 5) Selatian Shaljani, Vimmerby 11.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!