Han gjorde cupens första mål

Den 32:a upplagan av Bullerby Cup drog igång under torsdagsmorgonen. Cupens första målskytt blev Anton Boström från Färjestadens GoIF.

Anton Boström från Färjestadens GoIF 1 gjorde det första målet i årets upplaga av Bullerby Cup.

fotboll2018-07-26 10:38

Det tog ändå ett par minuter innan det första måljublet hördes nere på Ceosvallen. Men när det kom var det med besked. Med trumma och applåder visade Färjestadens GoIF:s supportrar sin glädje över att deras lag gjort mål mot Borens IK i P12-klassen. Det var heller inte vilket mål som helst, utan det var hela cupens allra första mål. Spelaren som hittade nätet var Anton Boström.

– Det känns riktigt skönt. Det är såklart speciellt att göra ett sånt mål, säger en glad men också väldigt trött Anton Boström efter matchen mot Borens IK.

Hur det gick för Färjestaden i matchen? Lysande. Det var ett piggt Ölandslag och de visade direkt att de var några snäpp vassare än sitt motstånd. Målen rasslade på och slutsiffrorna stannade till slut i hela 7–0 till Färjestaden. Men Anton Boström var ändå inte helt nöjd.

– Vi gör en rätt bra match. Men det finns saker vi kan förbättra.

Som vadå?

– Vi fick inte igång spelet riktigt i den första halvleken. I många situationer fick man göra allting själv nästan.

Att spelet inte funkade helt ut direkt tror Anton till stor del kan ha berott på nervositet.

– Det är såklart nerver spelar in i det hela. Men vi har varit med i Bullerby Cup innan så det är egentligen inget nytt.

Antons Färjestadens GoIF 1 har målsättningen att göra en bra turnering. De vill spela rolig fotboll, göra många mål och göra det bästa de kan ut efter förutsättningarna de har berättar Anton.

Har du någon personlig målsättning för cupen?

– Jag vill assistera så många mål som möjligt. En fin framspelning kan ofta vara snyggare än ett mål.